Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ideální vysavač pro kufr i přístrojovku? Zkusili jsme Dyson V12 Slim Absolute

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Nám sympatická zkratka v názvu sice neznačí dvanáctiválec, přesto nás vysavač Dyson V12 Slim Absolute svým výkonem mile překvapil.

Značka Dyson se za poslední roky etablovala mezi nejznámější výrobce vysavačů na našem trhu. Zakladatel James Dyson přitom není jen úspěšný výrobce tohoto šikovného pomocníka do domácnosti, ale i slavný vynálezce s více než třemi tisíci nejrůznějších patentů. A evidentně i autař, neboť vedle své hlavní činnosti si už nějaký čas pohrává s myšlenkou vlastního elektrovozu.

Zatím ale zůstaňme u vysavačů, konkrétně tedy u modelu V12 Slim Absolute, který se na nějaký čas zastavil v naší redakci. Vtípek s dvanáctiválcem už opakovat nebudu, a tak vám radši povím něco o samotném produktu. Jde o nejlehčí akumulátorový vysavač se sacím výkonem 150 AW. Laser odhalí mikroskopický prach a LCD displej na vrchní části informuje o úkonech v reálném čase. Třeba o tom, jak dlouho vám ve zvoleném režimu vysávání vydrží. K dispozici jsou tři – Eco, Auto a Boost, přičemž v tom prvním zvládne vysavač pracovat až 60 minut.

Jak se můžete přesvědčit v přiložené fotogalerii, vysavač sice vypadá fantasticky, ale k čemu zařízení s tak dlouhou násadou bude majiteli auta? Prakticky k čemukoliv. Násada je totiž odnímatelná a během chviličky tak z plnohodnotného vysavače pro domácnost uděláte kompaktního a lehoučkého (jen 2,2 kg) pomocníka, jenž si snadno poradí se zanedbaným zavazadelníkem.

A nejen s ním, součástí celého balení (mimochodem moc hezky zpracovaného) za 16.790 Kč je i nespočet příslušenství, kterým můžete standardní nástavec nahradit třeba jemným kartáčem na prach či štěrbinovou hubicí, s níž se dostanete k nečistotám i na hůře dostupných místech. A pokud patříte mezi řidiče, kteří v autě často vozí domácí mazlíčky, vhod přijde hubice s kónickým kartáčem, která je jako dělaná na odstraňování vlasů a chlupů. O schopnostech tohoto designově výrazného modelu se ostatně můžete přesvědčit ve videu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)