Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian Chieftain Dark Horse: Styl až na prvním místě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Znovuzrozená značka Indian Motorcycle se má čile k světu a pro letošní sezónu si připravila nový bagger, který je temnou verzí modelu Chieftain.

Indian Motorcycle je v současnosti značkou, patřící od roku 2011 pod křídla Polaris Industries, produkující mimo jiné i motocykly značky Victory a tříkolky Slingshot. Výrobu zcela nově vyvinutých motocyklů Indian tento koncern spustil v roce 2013 a od té doby jejich nabídku neustále rozšiřuje.

Nejnovějším přírůstkem do rodiny současných modelů značky Indian Motorcycle je Chieftain Dark Horse, mířící do stále populárnější kategorie baggerů, což jsou zjednodušeně řečeno lehce očesané cestovní motorky.

Identifikovat lze zástupce této kategorie díky nízkému čelními plexi, absenci horního kufru nebo opěrky spolujezdce, zarovnání linie bočních kufrů se zadním blatníkem a díky všem těmto úpravám celkově nižší siluetě motorky.

Indian Chieftain Dark Horse všechny požadavky na zařazení mezi baggery splňuje a dál rozvíjí styl výchozího modelu Chieftain, od nějž se odlišuje vlastně jen svou matně černou povrchovou úpravou, minimálním využitím chromování a standardně montovaným jednomístným sedlem.

Pod temným zevnějškem se i nadále ukrývá rám z hliníkové slitiny, v němž je uložen vzduchem chlazený vidlicový dvouválec Thunder Stroke 111 o objemu 1811 cm3, který disponuje maximálním točivým momentem 139 N.m při 2600 min-1. Motor spolupracuje s šestistupňovou převodovkou a síla agregátu se na zadní kolo přenáší pomocí ozubeného řemenu.

Stroj s rozvorem 1668 mm je dlouhá 2571 mm, široká 1000 mm, vysoká 1388 mm a jezdcovo pozadí si hoví ve výšce 660 mm. Nejen rozměry, ale i hmotnost 380 kg s plnou nádrží o objemu 20,8 l dávají jasně najevo, že tento Indian není žádný drobeček.

Součástí standardní výbavy modelu Chieftain Dark Horse je i přes jeho minimalistické pojetí řada prvků, zvyšujících komfort i bezpečí na palubě, mezi ně patří mimo jiné bezklíčové startování, kontrola tlaku v pneumatikách, ABS, elektricky ovládané zámky bočních kufrů, 100Wattový audio systém a Bluetooth.

Samozřejmostí jsou široké možnosti individualizace od vyšších řidítek přes začernění zbývajících chromovaných prvků a to i včetně výfuku až po sedlo pro spolujezdce pro ty, které nebaví jízda bez batůžku.

Na domácím severoamerickém trhu je cena tohoto Indianu stanovena na 21.999 amerických dolarů (zhruba 530.000 Kč), zatímco výchozí Chieftain je o 1000 amerických dolarů dražší (okolo 24.000 Kč). Na českém trhu je standardní model nabízen za 757.900 Kč a cena Dark Horse prozatím nebyla zveřejněna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
15. 5. 2016 21:34
Re: Indian
Harley začal dělat motorky o dva roky později a Indian je řekl bych nad ním, co se týče prestiže:)
ale obé jsou to motorky co řvou a jedou jenom rovně, takže mně to míjí:)
Avatar - CHerokee
15. 5. 2016 13:10
Indian
Docela povedená mašina. Ale Harley je jen jeden ;-)