Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Vision GT Concept vystoupilo z virtuální reality (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Koncept značky Infiniti pro hru Gran Turismo 6 se dočkal i modelu ve skutečné velikosti, jehož představení se odehrálo na autosalonu v Šanghaji.

Premiéra Infiniti Vision GT Concept v podobě pro hru Gran Turismo se odehrála těsně před koncem loňského roku, ale maketa v životní velikosti se představila až během Inifiniti Design Night těsně před zahájením autosalonu v Šanghaji.

Vize supersportovního kupé byla odhalena ve společnosti dvojice další pohledů do budoucnosti značky Infiniti, jimiž jsou Q80 Inspiration, jehož premiéra se odehrála na loňském autosalonu v Paříži a Q60 Concept z letošního detroitského autosalonu.

Infiniti Vision GT Concept se dočkal zhmotnění podobně jako Alpine Vision GT díky nadšení svých tvůrců a podle nich má představovat vizi vysokovýkonného kupé Infiniti pro budoucnost.

K pohonu Vision GT má sloužit atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 4,5 l uložený za přední nápravou ve spolupráci s elektromotorem. Koncepce transaxle pak má zajistit rozložení hmotnosti v v poměru 45:55.

Díky hře Gran Turismo 6 je ovšem možné si toto Infiniti vyzkoušet již dnes podobně jako koncepty značek Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Mitsubishi, Nissan, Aston Martin, Toyota, Subaru, Chaparrala Mazda.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)