Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Inovovaný Peugeot Boxer se představil

Michal Fokt
Diskuze (1)
Společný projekt koncernu PSA a Fiatu v oblasti užitkových vozů prochází důkladným faceliftem, a druhým modelem v řadě je vůz Peugeot Boxer.

Společný projekt koncernu PSA a Fiatu v oblasti užitkových vozů prochází důkladným faceliftem, a druhým modelem v řadě je vůz Peugeot Boxer.

Stejně jako nyní došlo při vývoji nového Trafiku a Vivara ke spojení Renaultu s Opelem, tak již v roce 1978 byla podepsána smlouva mezi PSA Peugeot Citroën a Fiatem, na jejímž základě se v roce 1994 objevily prakticky shodné automobily Peugeot Boxer, Citroën Jumper a Fiat Ducato. Právě italská firma jako první ohlásila modernizaci této řady a dalším v řadě je Peugeot. Ten se oficiálně představil na právě probíhajícím autosalonu v Amsterodamu a na český trh zamíří b březnu tohoto roku.

Důkladná modernizace, kterou lze přirovnat k novému modelu, se týká zejména zkvalitnění a zkrášlení interiéru, čítající také novou přístrojovou desku a sedadla, změny lze ale rozpoznat hlavně na karoserii. Příď Boxera je více skloněná a prodloužená a nový nárazník s větší maskou chladiče více zdůrazňuje robustnost vozu. Nové jsou také světlomety s čirým krycím sklem.

V kabině najdeme standardně výškově nastavitelný sloupek řízení, za příplatek lze pořídit ovládání rádia na volantu, kameru. Hlídající dění v mrtvém úhlu vnějšího zpětného zrcátka a signalizující překážku blikáním červené diody a parkovací senzory.

Boxer se bude nabízet se třemi HDI motory – 2,0 l/62 kW a 195 N.m, 2,2 l/74 kW a 240 N.m, a také 2,8 l/93,5 kW a 300 N.m.

Boxery se vyrábějí v italském závodu SEVEL ve Valle di Sangro, a z tamních linek již sjelo 314 000 kusů těchto vozů.

Michal Fokt
Diskuze (1)