Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco a Valentino Rossi: Spolupráce pokračuje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Devítinásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi si převzal nový tahač Iveco pro svůj obytný návěs.

Motocyklovému jezdci předal vozidlo Marco Monacelli, ředitel pro komunikaci a reklamu ze společnosti Iveco. Neformální ceremonie proběhla přímo na závodním okruhu v Estoril, kde se o tři dny později v neděli 1. května konala Grand Prix Portugalska.

Iveco pro Valentina Rossiho připravilo černý Stralis AS440S50T/P Euro 5 s kabinou Active Spacer. Tento tahač je poháněn přeplňovaným vznětovým řadovým šestiválcem Cursor 13 o objemu 12.880 cm3.

Motor tahače je ve verzi s turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek (VGT) a disponuje výkonem 368 kW (500 k) od 1530 do 1900 min-1. Maximální točivý moment 2300 Nm je dostupný od 1000 do 1525 min-1. Prostřednictvím 12rychlostní automatizované převodovky jsou poháněna zadní kola tahače.

Nový Stralis dodaný Valentinovi Rossimu není jediné Iveco těžkého kalibru v kolotoči motocyklových MS. Konvoj patnácti vozidel z této modelové řady a čtveřici dodávek ECODaily, používá společnost Dorna Sports (řídí MotoGP) pro přesun výbavy a zařízení v rámci série závodů.

Dalších sedm Stralisů a dvě ECODaily jsou v barvách týmu Yamaha Factory Racing. Ten v letošní sezóně zastupuje obhájce titulu Jorge Lorenzo a nejúspěšnější nováček minulé sezony Ben Spies.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)