Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Daily 4x4 míří napříč Afrikou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Hlavním protagonistou akce s názvem „Daily4Africa“ je Iveco Daily 4x4, které projede napříč šesti zeměmi na jihu afrického kontinentu.

Cílem turné napříč Afrikou je posílení image značky Iveco stejně jako jejího lehkého užitkového modelu v zemích jimiž bude projíždět. Cesta Iveco Daily 4x4 bude dlouhá přes 11 000 kilometrů a zabere zhruba 45 dnů.

Vůz je na svou misi speciálně vybaven a řídí ho tým zkušených cestovatelů z cestovní agentury Taurinorum z Turína, specializující se na široké spektrum dobrodružných výpravy. Posádka během své cesty zdokumentuje africkou krajinu při jízdě dvěma vozidly přes Jižní Afriku, Svazijsko, Mosambik, Zimbabwe, Botswanu a Namibii.

Výprava byla zahájena v jihoafrickém Johannesburgu v sobotu 20. července a skončí v Kapském městě. Během cesty bude tým dělat plánované zastávky u hlavních obchodních zástupců značky Iveco, během nichž bude Daily 4x4 představeno tisku, zákazníkům a široké veřejnosti.

Iveco Daily v provedení 4x4 pro akci „Daily4Africa“ disponuje třemi uzávěrkami diferenciálu, permanentním pohonem všech a specifickými pneumatikami pro měkký terén. Šestistupňová převodovka je napojena k centrální rozdělovací převodovce s dvojí redukcí, umožňující vozu 24 převodů ve směru jízdy a čtyři zpáteční.

Akce „Daily4Africa“ je uskutečněna i s cílem komunikovat a obhajovat sdělení ohledně bezpečnosti silničního provozu a praktikovat správné chování při řízení. Během své cesty srdcem afrického kontinentu má tým s dvojicí vozů Iveco Daily 4x4 distribuovat letáky s ilustrací hlavních pravidel, která je potřeba dodržovat k zajištění bezpečné jízdy na silnici.

V posledních letech se společnost Iveco zapojila do řady mezinárodních aktivit včetně zahájení podpory kampaně Mezinárodní automobilové federace FIA pro bezpečnost silniční dopravy (FIA Action for Road Safety campaign) a to ve spolupráci s New Holland Agriculture.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)