Jak na financování nového auta?

Prezentace klienta
Nabídka automobilů je dnes velmi široká, stačí si vybrat to, které splňuje všechny vaše nároky a odpovídá vašemu vkusu.

Stejně tak se ovšem rozšiřuje počet možností, jak lze nový vůz financovat, aniž by to výrazněji ovlivnilo či dokonce ohrozilo vaši finanční situaci.

Financování je individuální záležitostí

Každý z nás má jiné možnosti a požadavky, jak financovat koupi nového vozu, proto by se měl především promyslet, která alternativa pro něj bude nevýhodnější. Rozhodně doporučujeme nejprve srovnat možnosti financování a až poté zvolit tu nejvhodnější variantu.

Možnosti financování

Hotovost je základ

Pokud disponujete dostatečnou hotovostí, nebo si můžete vzít veškeré rodinné úspory a pořídit si za něj nové auto, je to ta nejjednodušší možnost. Mějte ale na paměti, že patří mezi ty nejdražší! Existují totiž výhodnější způsoby, jak koupi nového automobilu financovat.

Vsaďte na úvěr

Pokud se rozhodnete pro úvěr, můžete se pro něj vydat buď do banky, nebankovní finanční instituce nebo přímo k odborníkovi na financování nákupu automobilů, který spolupracuje s výrobcem vozu a specializuje se pouze na oblast automobilového průmyslu. Odborník je schopen zákazníkovi poradit s výběrem vozu, s jeho financováním a umí doporučit například vhodné pojištění. Takové financování se nazývá značkové a přináší zákazníkovi řadu zajímavých výhod či akčních nabídek, jako jsou například nízké úroky, nulové poplatky, slevy na vozidlo nebo dodatečná výbava.

Jaký je rozdíl mezi finančním a operativním leasingem?

Rozdíl mezi finančním a operativním leasingem spočívá v převedení vlastnictví vozu na zákazníka. Zatímco v rámci finančního leasingu k tomuto převedení nakonec dojde, u operativního leasingu si zákazník automobil pouze pronajímá na předem určenou dobu. Vůz potom využívá jako službu. Z toho pro něj plyne i několik výhod – leasingová společnost přebírá odpovědnost za provozuschopnost vozu, jeho údržbu (například výměnu zimních pneumatik za letní a opačně) či opravy.

Pokud si o možnostech financování nového vozu chcete přečíst více, navštivte www.skofin.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly