Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak šetřit s tankovací kartou? Možností je více

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)

Aktuální vysoké ceny paliv v málokom vzbuzují nadšení. Naštěstí existují možnosti, jak alespoň trochu ušetřit, například tankovací karta. A máme i tip, jak ušetří staromilci, kteří chtějí platit výhradně hotovostí.

Nějakou abonentskou kartu nabízí snad každá síť čerpacích stanic. Pro firemní řidiče nejsou ničím novým. Kromě toho, že s sebou šofér nemusí vozit hotovost, lze kartami obvykle platit i v cizině – a nejen za palivo, ale i mytí nebo třeba další provozní kapaliny. Přitom firma nemusí mít nachystané peníze hned, ale obdrží fakturu obvykle se čtrnáctidenní splatností. A ještě má přehled o tankování služebních aut a snazší podklady pro zpracování daní.

Jenže co my ostatní, kteří tankujeme do svého auta za své? A má smysl tankovací karta pro živnostníky? Prozkoumali jsme trh a známe odpověď! Už teď je jasné, že smůlu mají zákazníci čerpaček u nákupních středisek. Protože třeba Globus, vyhlášený nízkými cenami paliv, žádnou vlastní kartu nemá.

Další články související s akcí Inflační brzda naleznete zde: Unikátní akce Inflační brzda s PREMIUM+: Balíček čtení, který vám pomůže ušetřit!

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
16. 11. 2022 19:26
Vy jste mi ale howada!
Dva roky starý recyklát a nestydíte se to dát do sekce Premium včetně staré diskuze.
Masakr toto!
Avatar - Mokrous
16. 11. 2022 19:26
Vy jste mi ale howada!
Dva roky starý recyklát a nestydíte se to dát do sekce Premium včetně staré diskuze.
Masakr toto!
Avatar - Mokrous
21. 4. 2020 01:01
Re: Benzina
Přesně tak. Celá 1,- Kč slevy na Verva 100 už několik let mi za těch 30 vteřin navíc stojí...
20. 4. 2020 08:59
Re: Benzina
S kartou Benziny to resim tak, ze natankuju, pred placenim u kasy si necham prevest potrebny obnos na Benzina kartu a pak zaplatim Benzina kartou.... trosku zdlouhave, ale sleva mi za to stoji.
19. 4. 2020 21:23
Benzina
"Karty s otevřeným kreditem a odloženou splatností cílí hlavně na firmy, kde se faktura za odběry zasílá až po ukončení zúčtovacího období. Ale mají smysl i pro soukromníky, kteří s nimi také ušetří, když dostatečně dokážou poskytovateli svou bonitu."

Tohle asi pro soukromníky není moc dostupné. Třeba u Benziny musíte mít měsíční spotřebu aspoň 500l a při registraci chtějí IČO.

Nicméně už mi několikrát u Benziny nabízeli jejich kartu, ale žádnou takovou kartu nechci. Pokud by to byla klasické zákaznická karta, jako má třeba shell, tak OK, ale benzina to má jako běžný účet. Musíte tam teda na účet poslat peníze a pak z toho můžete platit.