Jak změnil koronavirus trh s autopojištěním?

Komerční prezentace

Není to tak dávno, co svět ochromil nový druh viru, který naše životy obrátil o sto osmdesát stupňů. Někdo musel zůstat doma, jiný i nadále chodí do práce. Hodně lidem se příjem snížil nebo o něj dokonce přišli. Jak koronavirus změnil trh s autopojištěním?

Autem jezdíme pořád. Jak jinak by se mnozí z nás dostali k lékaři, do práce, na nákup? Každé auto musí i nadále mít uzavřené povinné ručení, havarijní pojištění je dobrovolné. Na tom se nic nezměnilo.

Jiný je ale způsob sjednávání pojištění. Když byly zavřené pobočky pojišťoven, lidé zjistili, že kvůli pojistce vlastně nemusí nikam chodit, mohou ji uzavřít i online. Dost možná si i říkají, proč o téhle možnosti nevěděli dřív. Ušetřili by tolik času.

Jaké autopojištění jde sjednat online?

Každý majitel musí svého moto miláčka pojistit. Na silnici totiž nesmí žádné motorové vozidlo, které nemá sjednané povinné ručení.

Právě to totiž ochrání vás i vaši peněženku pro případ, že třetí straně způsobíte provozem svého vozidla škodu – ať už na majetku, nebo na zdraví.

Havarijní pojištění chrání vaši peněženku pro případ, že není známý viník poškození, nebo škodu způsobíte sami sobě. Může jít o škody způsobené havárií, odcizením vozidla, vandalismem, střetem se zvěří, pádem předmětu, nebo škodám vzniklým v důsledku živelních katastrof.

Víte, že mezi živelní katastrofy patří povodeň, požár, pád stromu v důsledku vichřice, nebo krupobití?

Náš tip: Než se rozhodnete pro sjednání nové pojistky, ujasněte se výšku pojistných limitů. Minimální výše limitu je u povinného ručení 35 milionů Kč. U havarijka popřemýšlejte o rizicích, která potřebujete pojistit. Proč platit za něco, co nevyužijete?

Jak si pojištění uzavřít online?

Pohodlně se usaďte, k ruce si vezměte technický průkaz vozidla, občanský průkaz a na dveře vyvěste ceduli – „15 minut nerušit“.

  • Otevřete si kalkulačku autopojištění.
  • Vyplňte základní údaje o vozidle a jeho majiteli.
  • Odešlete údaje.
  • Během pár chvil na monitoru svého počítače, tabletu nebo telefonu uvidíte nabídky jednotlivých pojišťoven.
  • Vyberte si tu, která je vašemu srdci nejbližší a která vás i vaše vozidlo nejlíp ochrání.
  • Sjednejte si ji online.
  • Ihned po sjednání pojistky obdržíte emailem zelenou kartu, následně ji dostanete i poštou.
  • Smlouvu nemusíte podepisovat, akceptujete ji uhrazením pojistného v době splatnosti.
  • Nezapomeňte včas vypovědět svou stávající pojistku.
  • V případě, že uzavíráte havarijní pojištění u starého vozu, počítejte s tím, že pojišťovna bude chtít doložit stav vozidla v okamžiku sjednání. Někdy postačí fotografie, jindy je třeba prohlídka vozu, kterou hradí pojišťovna.

Náš tip: Taky řešíte nové pojištění vašeho plechového miláčka? Porovnejte si nabídky jednotlivých pojišťoven online a vyberte si to nejlepší a nejvýhodnější pojištění.

Komerční prezentace

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly