Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaké auto se bude vyrábět v Kolíně?

Martin Šidlák
Diskuze (3)
Auto, které má od roku 2005 vyjíždět z bran nové továrny v českém Kolíně, začíná dostávat konkrétní podobu. Podle dnešních Hospodářských novin má společný projekt minivozu automobilek Toyota, Peugeot a Citroen vycházet ze studie Toyoty ES 3...

Auto, které má od roku 2005 vyjíždět z bran nové továrny v českém Kolíně, začíná dostávat konkrétní podobu. Podle dnešních Hospodářských novin má společný projekt minivozu automobilek Toyota, Peugeot a Citroen vycházet ze studie Toyoty ES 3, který tato automobilka vystavovala loni na mezinárodním autosalonu v Tokiu.

Definitivní podoba vozu však prý podle prezidenta společnosti Toyota Motor Europe Shuhei Toyody není jasná. „Základ vozu je tak flexibilní, že se s ním počítá i pro další malá auta, například novou generaci Yarise,“ řekl Toyoda pro internetové stránky Automotive News.

ES 3 má velmi nízkou hmotnost, protože podvozek je částečně vyroben z hliníku. V sedmi doposud vyrobených prototypech byl namontován turbodieselový motor 1,4 s extrémně nízkou průměrnou spotřebou 2,7 litru na sto kilometrů. Výrobci počítají pro toto auto do budoucna i s benzinovým motorem o objemu jeden litr.

Martin Šidlák
Diskuze (3)