Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je to definitivní! Autosalon v Detroitu změnil svůj termín

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Zámořský autosalon v Detroitu se už léta pořádal v průběhu ledna. Nyní však došlo ke změně.

Před necelým měsícem jsme vás informovali, že přesun autosalonu v Detroitu z lednového termínu je hotovou záležitostí. Tehdy se ale ještě přesně nevědělo, kdy se automobilová show v zámoří bude po novém konat. Teď už je to jasné: v roce 2020 odstartuje NAIAS (North American International Auto Show) v červnu, konkrétně osmého.

Pořadatelé říkají, že společnostem změna termínu pomůže ušetřit 30 až 40 procent nákladů. Když se autosalon připravoval, musely automobilky platit přesčasy celé řadě zaměstnanců za Dny díkůvzdání, Vánoce či Nový rok.

Tvůrcům show neuniklo ani to, že jednotlivé automobilky namísto odhalování velkých novinek na autosalonech pořádají vlastní akce. Proto chtějí udělat NAIAS ještě atraktivnější, poskytnout více doprovodného programu a možnost vyzkoušet si některé vozy přímo na polygonu před výstavištěm. Právě letní termín dovolí rozšířit možnosti o celou řadu outdoorových aktivit.

Akce se i nadále bude konat v prostorách centra Cobo. Pokud jde o nejbližší ročník, ten se ještě uskuteční v lednu. Již nyní víme, že účast vynechají automobilky Mercedes, BMW či Audi. Na druhou stranu Hyundai se už nechal slyšet, že tu chystá „vzrušující“ odhalení.

Dlouhodobě se show v Detroitu potýkala s nedostatečnou návštěvností. Letos byla situace o něco lepší, dnů pro veřejnost se zúčastnilo celkem 809.161 návštěvníků. A pokud jde o zástupce z řad novinářů, těch se tu letos v lednu ukázalo 5078 a prohlédnout si mohli devětašedesát automobilů.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)