Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jedinečná Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Zhruba před rokem italská společnost UP Design světu představila zajímavé kupé Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001. A i když vzbudilo zájem, vznikl jediný exemplář.

A právě ten je teď na prodej. Dražit se bude na italské aukci firmy RM Sotheby’s Villa Erba 25. května.

Jistě jste sami poznali, že stříbrný sporťák svůj život začal jako Alfa Romeo 4C. Společnost UP Design, za níž stojí Umberto Palermo, však lehké kupé "převlékla" do karoserie vlastního designu.

Vůz je teď o něco širší jeho design působí poněkud ostřeji než u originálu. A také zaujme netradičními detaily, například otvory mezi svítilnami a přední kapotou nebo například pěticí chladicích žeber místo zadního okna. 

Černý a původně hodně plastový kokpit prokoukl díky aplikaci tmavé a oranžové kůže. Ze stejného materiálu v totožné barevné kombinaci je i sada zavazadel, aby ladila, o tu se postarala firma Tramontano. Otvory ventilační soustavy byly vyrobeny z hliníku, stejně jako prvky na volantu, kaplička přístrojů před řidičem a ovladače na středové konzoli. Centrální výdechy se přesunuly směrem dolů. 

Za sedadly zůstal původní agregát, tedy přeplňovaný čtyřválec s tradičním objemem 1,75 litru a výkonem 177 kW (240 k) a točivým momentem 350 N.m. Z klidu na stovku sériová Alfa 4C zrychlí na 4,2 s a jede 257 km/h, Mole Costruzione Artigianale 001 na tom bude podobně.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme