Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Gladiator zřejmě přišel o možného soupeře. Ford údajně zařízl Bronco pick-up

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Ačkoli Ford nikdy oficiálně netvrdil, že nové Bronco nabídne také v "užitkové" verzi pick-up, tak nějak se počítalo, že k tomu dojde.

Očekávalo se, že stylové Bronco s korbou, které by o zákazníky soupeřilo zejména s Jeepem Gladiator, dorazí v roce 2024. Pick-up se měl vyrábět vedle modelu Ranger v závodě ve městě Wayne v americkém státe Michigan.

Podle posledních zpráv se tak ale nestane. Vedení americké automobilky projekt pick-upu odvozené od Bronca zavrhlo.

Tvrdí to alespoň web Automotive News, který se odvolává na dva zasvěcené zdroje. Ford údajně svoje rozhodnutí už oznámil také svým dodavatelům.

Důvody neznáme, dá se ale předpokládat, že Ford chce zachovat současné portfolio "trucků", které je především ve Spojených státech amerických velice úspěšné. Nové provedení modelu Bronco by bylo už třetím pick-upem menším než klíčový Ford F-150, společně se zmíněným Rangerem, s nímž by sdílelo techniku, a typem Maverick. Automobilka by tak vlastně postavila konkurenci i sama sobě.

Pick-up tedy zřejmě nevznikne, Bronco přesto čeká rozšíření nabídky. V plánu je hybridní model a mluví se také o výkonnější a sportovnější verzi s přídomkem Bronco.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

29. 9. 2021 08:57
ford auto
Teda! To je teda pěkné auto. To je taková malá, velká amerika co? Takové terénní auto snad musí mít v povinné výbavě i outdoorové vybavení https://www.mojearmy.cz/…ove-vybaveni-83/ kdyby se někomu něco stalo tak aby se lidé sami o sebe dokázali postarat :) Jako nebudu lhát takovýmhle autem se svést nebo ho mít by byl zážitek.