Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep nabízí přívěs pro Wrangler, který udrží krok s dobrodruhy

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Přívěs inspirovaný technikou používanou v americké armádě vznikl za spolupráce společností Jeep a Addax.

Automobilka Jeep se pochlubila novým přívěsem za model Wrangler, na jehož vývoji spolupracovala se společností Addax. Přívěs se inspiroval speciálními přívěsy se sledovací technikou, které používá americká armáda, dobrodruhům by však měl posloužit jako pojízdná základna kdekoliv na cestách. A to i v nejnáročnějším terénu.

Společně s týmem společnosti Addax jsme nadšeni, že můžeme oznámit společné uvedení nejmodernějšího terénního přívěsu na světě,“ citují kolegové z Carscoops slova Jima Morriosna, viceprezidenta a šéfa značky Jeep pro Severní Ameriku.

Video se připravuje ...

Edice Jeep od Addax dokáže následovat Trail-Rated vozidlo Jeep skutečně kdekoliv a demonstruje závazek značky Jeep poskytnout naší komunitě zlatý standard v oblasti výkonu při overlandingu. Díky této edici značky Jeep si nyní mohou dobrodruzi ještě déle užívat nejkrásnějších a nejodlehlejších míst na zemi,“ dodal Morrison.

Teď už se ale pojďme podívat na samotný vlek, který má suchou hmotnost pouze 386 kilogramů, jeho rozměry jsou 1,5 x 1,8 metru, je vybaven odpruženou tuhou nápravou a pro snazší skladování má skládací oj. Vlek má navíc působivou světlou výšku 43,2 centimetru.

Rám je vyroben z oceli o síle 4,78 mm, certifikované pro armádní využití. Nástavba je rovněž vyrobena z oceli, kvůli důrazu na vyšší pevnost a odolnost však nebyla svařována, ale ohýbána. Po stranách pak vidíme čtveřici výsuvných nohou pro stabilizaci vleku, které unesou až 3.629 kilogramů. Vlek je tak možné opravdu pořádně zatížit.

Samotný vlek nabízí úložný prostor o objemu 991 litrů, kromě toho je ale vybaven nástavbou pro umístění stanu (nebo například střešního boxu) a lištami pro umístění příslušenství po bocích. Vzadu pak vidíme americký standard odnímatelného tažného zařízení, takže je možné vlek vybavit například ještě zadním nosičem na kola či jiné příslušenství.

Jsme hrdí na to, že jsme si získali důvěru značky Jeep tím, že jsme vytvořili přívěs, který dokáže zdolat jakýkoliv terén,“ měl uvést Kirk Jowers, generální ředitel společnosti Addax. Premiéry se nový přívěs dočkal během nedávného veletrhu SEMA.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme