Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Renegade a Cherokee přijíždějí v edici Night Eagle

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Jeep si pro Frankfurt připravil evropskou premiéru speciální edice Night Eagle modelů Renegade a Cherokee.

Nové speciální vydání Jeepů Renegade a Cherokee vychází v případě obou modelů ze stupně výbavy s označením Longitude a nabízí šedé a černé stylistické prvky, které mají přispět ke zvýšení atraktivity obou zástupců své značky.

Jeep Renegade Night Eagle se pyšní především matně šedými doplňky v podobě loga Jeep na masce chladiče, rámečků předních mlhových světel, střešních ližin a loga edice na zádi.

Standardem jsou dále 17-palcová litá kola v černé barvě a nový matný odstín laku karoserie pojmenovaný Volcano Sand, doplňující dosavadní čtyři barevné varianty, jimiž jsou černá Carbon, bílá Alpine, stříbrná Glacier a žlutá Solar.

Uvnitř vozu nalezneme mimo jiné prvky jako je kůží čalouněný volant, elektricky nastavitelná bederní opěrka v sedadle řidiče, systém UConnect s 5-palcovou obrazovkou, manuální klimatizace a tempomat.

Jeep Renegade Night Eagle bude v závislosti na konkrétním trhu vybaven vznětovými motory 2.0 Multijet o výkonu 88 kW (120 k) nebo 103 kW (140 k) a 1.6 Multijet 88 kW (120 k) nebo zážehovým motorem 1.4 MultiAir 103 kW (140 k). Na českém trhu tak můžeme počítat s výjimkou slabšího dvoulitru se všemi zmíněnými motory.

Jeep Cherokee Night Eagle disponuje mnoha tmavými designovými prvky a leskle černými doplňky na karoserii. Mezi tyto prvky patří logo Jeep na masce chladiče, střešní ližiny, 18-palcová litá kola, loga 4x4 Cherokee a také zatmavená přední okna. Karoserie je ozdobena speciálním logem a může být vyvedena v jedné ze čtyř barev, jimiž jsou černá, bílá, stříbrná Billet a Granite Crystal.

V interiéru Cherokee této speciální edice čeká standardní výbava, zahrnující systém UConnect s 8,4-palcovou obrazovkou a navigací, devět reproduktorů se subwooferem, kůží čalouněný volant, dvouzónovou automatickou klimatizaci, přístrojový panel s 3,5palcovým TFT displejem, elektricky ovládané páté výklopné dveře a zadní parkovací senzory.

Jeep Cherokee Night Eagle nabízí možnost volby mezi dvěma výkonovými verzemi vznětového přeplňovaného motoru 2.2 MultiJet II, a to 136 kW (185 k) nebo 147 kW (200 k), z nichž se český trh dočká té méně výkonné. Obě verze jsou kombinovány s pohonem všech kol Active Drive I.

Limitovaná edice Night Eagle obou modelů se podle oficiálních materiálů značky Jeep dostanou do prodeje na evropském trhu ještě letos.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
18. 9. 2015 17:51
Re: Jeep a zadní sedadla
JJ, ale tak to vypadá jen v Americe. Evropa hlásí cca 7957ks (left-line) a ČR hlásí horkých 20ks - opravdu pecka ;-)

Ale jo jinak máš pravdu, 200k ks asi je důvod k pokračování. Nejspíš bych řekl, že čekali víc. Teď už bude jen padat ;-)
18. 9. 2015 13:18
Re: Jeep a zadní sedadla
vzhledem k tomu že prodeje toho auta jsou tak 200 tis. ks ročně, tak to s ním FCA asi ještě chvilku zkusí....
Avatar - Jaros71
17. 9. 2015 23:10
Re: Jeep a zadní sedadla
Víš ideální by bylo , mít větší kufr , víc místa vzadu vč. dělených sedadel na 3..viz Mazda CX5..či tunel na lyže a mít lepší sedačky , mám skoro vybráno.
Šíbr mám dojem , že jde objednat.
Takhle bude muset "stačit" nový Tiguan.. ;-)
Avatar - 3_diamanty
17. 9. 2015 20:59
Re: Jeep a zadní sedadla
suhlas.. cherokee vyzera nazivo fantasticky... jeden cierny obcas zbadam a nechapem co ludom vadi.... lenze diskusie su jedna vec a realita druha..... to auto vyzera suprovo.... kazdemu sa pacit nebude ale podla mna je to nazivo parada.... je to pecka .... a nepodoba sa to na nic .. proste to auto je original.. a za velkou mlakou mimoriadne uspesne.... a inak kto si vsimne rozmery.... tak je idealne strihnute.... nie je to ani mikro hrkalka ale ani 5 metrova obluda.... proste velmi sikovne auto .... nieco ako nas europsky land rover discovery sport ale na americky sposob v podani jeepu ... bude to vhodne aj do nejakeho toho terenu ale uspokoji aj luxusom... a zaroven to nestoji 2 melony ..... idealne SUV auto :yes:
17. 9. 2015 18:06
Re: Jeep a zadní sedadla
Bohužel, tomuhle autu pomůže jen nová generace a nebo opravdu pořádný facelift ;-)