Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep se pochlubil novými stěrači, okno vyčistí po prvním setření

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Nové příslušenství pro modely Wrangler a Gladiator ocení především řidiči, kteří se často vydávají do blátivého terénu.

Kdo někdy absolvoval jízdu rozbláceným terénem, pravděpodobně dobře ví, jak rychle se v něm zanese čelní sklo. Odstranění bláta a hrubých nečistot přitom dává stěračům pořádně zabrat. První setření tak mnohdy nečistoty jen rozmázne a situaci často jen zhorší. Jeep má ale pro své zákazníky řešení.

Divize Jeep Performance Parts totiž ve spolupráci s Mopar představila nové „High-Performance“ stěrače, které jsou určeny pro Jeep Wrangler od modelového roku 2018 a Jeep Gladiator. Jejich trik je přitom poměrně jednoduchý.

V každém stěrači je totiž laserem vypáleno 12 otvorů, které přivádí kapalinu do ostřikovačů přímo na čelní sklo – před stěrač. Systém ostřikovačů tak pokrývá větší plochu a funguje efektivněji. Jde sice jen o drobnou modifikaci, podle automobilky by však měla přinést výrazné zlepšení výhledu již po prvním setření. To ostatně ukazuje i video automobilky.

Instalace nových stěračů vyžaduje odstranění původních trysek ostřikovačů, což by ale nemělo být příliš náročné. Nové stěrače přijdou na 140 dolarů (cca 3.345 Kč), což sice není málo, kromě lepšího výhledu ale slibují také efektivnější využití kapaliny do ostřikovačů.

Video se připravuje ...

Naše nové, inovativní JPP performance stírací lišty rychle obnovují viditelnost a zároveň si poradí i s těmi nejnáročnějšími cestami, protože udržují kapalinu ostřikovačů tam, kam patří – na skle,“ uvedl Mark Bosanac, starší viceprezident pro servis, náhradní díly a péči o zákazníky v Mopar North America.

Nové Jeep Performance Parts stěrače jsou přitom jednou z více než 500 otestovaných a automobilkou schválených položek příslušenství a doplňků v nabídce Mopar Jeep.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
12. 8. 2022 09:50
Re: Výborný vynález
Já to mam na 25 let starém Jaguaru, hadičku a trysky přímo na stěrači, Mercedesy to měly taky, i osobní.
11. 8. 2022 15:55
Re: Výborný vynález
Taky nerozumím proč to auta nemají běžně.
Funguje to skvěle
11. 8. 2022 11:51
Re: Výborný vynález
Hadička vyvedená na ramienko stierača, jedna alebo dve trysky, a účinok je skvelý. A nestojí to 140 € navrch.
Avatar - mariov8
11. 8. 2022 11:35
Re: Výborný vynález
Funguje to skvěle, spotřeba kapaliny prudce dolů, účinnost nahoru. Pamatuji si to ze starých Vian, se divím, že to dnes nemají všechna auta. Jako každé technické řešení zázraky neumí, ale je to lepší než klasické stěrače.
Avatar - WinDiesel
11. 8. 2022 10:56
Re: Výborný vynález
Někde psali, že to nefunguje. A že to má řada jiných aut včetně BMW a že to nikde pořádně nefgunguje.