Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Willys2 – vrátí se legenda?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Na tokijském autosalonu se představila docela reálná studie Jeep Willys2.

Vypadá to, že by automobilka Jeep ráda oživila legendu druhé světové války, off-road Willys, protože v současnosti je vhodné zaplňovat i ty nejmenší skulinky na trhu - co kdyby se zrovna tenhle dílek modelové skládačky stal prodejním šlágrem. Přitom malých terénních vozů není mnoho, a když, tak zdaleka ne takto extrémních. Je ale stejně tak možné, že se díváme na nástupce typu Wrangler. Ať už Willys2 stihne jakýkoliv osud, je jisté, že se tento koncept, představený na tokijském autosalonu, může pochlubit jedním primátem. Jde totiž o vůbec první světovou premiéru této americké značky na výstavě v Tokiu, a nutno říci, že opravdu povedenou.

Jako vždy lehký Willys váží v tomto případě 1350 kg a je poháněn řadovým čtyřválcem s velmi skromným objemem 1,6 l. Ten je však přeplňován turbodmychadlem, takže disponuje solidním výkonem 120 kW a výborným točivým momentem 210 N.m. Pohonná jednotka přenáší svou sílu permanentně na všechna kola prostřednictvím čtyřstupňové samočinné převodovky a nechybí ani redukce.

Willys s 21“ obřími koly je obut do pneumatik 235/65 a vyvine největší rychlost 140 km/h. Zrychlení z 0 na 100 km/h přitom zvládne za slušných 10,5 s.

Willys2 má hliníkový rám a karoserii z kompozitního plastu, poměrně dlouhý rozvor 2413 mm a rozměry 3617 x 1791 x 1778 mm, za zmínku stojí však hlavně světlá výška 309 mm. Tomuto zajímavému konceptu se zanedlouho budeme věnovat důkladněji.

Michal Fokt
Diskuze (0)