Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Cee´d GT: korejský hothatch za 519 980 Kč

Vitek
Diskuze (64)
Dovozce Kia začal nabízet hothatch Cee´d GT. V třídveřovém provedení Pro_Cee´d za něj zaplatíte necelých 520.000 Kč, za druhý pár dveří se nepřiplácí ani koruna. Výbavově vyšší varianta GT Plus žádá dalších 40.000 korun.

Kia Cee'd GT coby první korejský hothatch již zná základní cenu. Zájemce musí na stůl vysázet 519.980 korun za verzi poháněnou zážehovým přímovstřikovým čtyřválcem 1.6 GDI/150 kW a přeplňovanou turbodmychadlem twin-scroll. Identický motor naleznete také pod kapotou pětidveřové varianty. V případě úrovně GT Plus si připravte 559.980 korun.

Výrobu dostane na starost továrna v Žilině. O základní výbavě máme zatím jenom kusé informace přímo z dějiště mezinárodní prezentace, chybět by v ní však neměla samočinná klimatizace. K dostání budou také prvky jako adaptivní xenony, panoramatické střešní okno a navigace se sedmipalcovým dotykovým displejem, za tu si importér řekne 38.000 korun. GT Plus výbavou odpovídá úrovni Exklusive u normálního Cee´du, čili je hodně rozsáhlá, a navíc přidává paket nazvaný Ultra 3.

Agresivnější bodykit doplňuje nová maska chladiče , sportovnější nárazník, denní diody a dvojitá koncovka výfuku. Nechybějí litá 18“ kola, čtyři rudě lakované kotoučové třmeny a přitvrzený podvozek, uvnitř pak sedadla Recaro a hliníkové odlehčené pedály. Agregát původem z Hyundaie Veloster Turbo a spřažený s šestistupňovou mechanickou převodovkou přenáší na přední kola 260 N.m, stovka padne za 7,7 s.

Vitek
Diskuze (64)
16. 7. 2013 13:33
Je to moc drahy.
Za cca stejnou cenu jde u nekterych prodejcu v DE koupit funglovku Focus ST.
Srovnatelny Seat Leon 1.8 TSI FR ma u nas cenikovou cenu 490 tisic. Pritom Seat pouziva nemecky zaklad a HH uz dela nejaky ten patek.

Navic -- sice Ceed GT sice vypada hezky, ale podle clanku mam za to, ze jizdni vlastnosti jsou mirny nadprumer. A je to jen prvni pokus teto znacky o hot hatch.

Takze rozumnou cenikovou cenu za tento hezky vypadajici prvni nastrel na korejsky HH bych videl v oblasti kolem 450 tisic.
21. 6. 2013 14:38
Re: cena ako z rozpravky
No jasně, prodejce na něj dostane převozky a ty to na nich dovezeš tam, kde ho chceš přihlásit. Nový auto ti tady dají taky na převozkách, pokud ho nechceš rovnou přihlásit, což nemusí být vždy. Auto si můžeš koupit v Ostravě a přihlásit ho v Aši, to ti přeci nebude zařizovat prodejce z Ostravy, že jo.
20. 6. 2013 22:05
Re: Novodobá klasika
Vždy mne pobaví, jak se někdo snaží seřadit tu písmenkovou polévku. Nikde není napsané, jestli GTI je více "hot" než GTS, nebo GT, či RS. Že ho značí jako GT, tedy neříká vůbec nic.
20. 6. 2013 21:43
Re: ještě větší kašpárek než gti
Dnešní HH sice typicky netrpí nedostatkem výkonu, ale v první řadě o něj u nich nejde. Mají řidiče více odměňovat než běžné provedení.

Nevím, proč do toho pleteš nějaké české Jeníky.
20. 6. 2013 21:33
Re: Ulítlé ceny
Teď je otázka, jakou máte výbavu. :-) Vaše cena je hodně blízká té německé, možná úplně stejná, nepamatuji si ji přesně.