Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Cee’d xR: Sportovní hatchback z Koreje? Nebo ze Slovenska?

Michal Otruba
Diskuze (118)
Značka Kia měla vždy aspirace být sportovnější větví koncernu Hyundai. Bohužel však nikdy nic světoborného do sportovního světa nevypustila. Že by se blýskalo na lepší časy?

Automobilka Kia údajně plánuje vytvořit ze základního modelu Cee’d čtyři nebo i více verzí. Pětidveřový hatchbach je již v prodeji, prostorné kombi již pomalu míří do showroomů, na konec roku se plánuje také třídveřový model. Na autosalonu v Ženevě Kia představila kabriolet ex_cee’d a nyní už zbývá jenom sportovní derivát se značkou Cee’d na kapotě. Obdobné zprávy o připravovaném sportovním vozu značky Kia prosakují také v automobilovém zákulisí.

Fotografie zveřejněné na serveru thecarfanatic.com zobrazují Kiu Cee’d ve sportovním kabátku, že by se jednalo o onen sporťák? Svým sportovním stylem připomíná Cee’d koncept pro_cee’d, který byl představen na Pařížském autosalonu. Na mřížce chladiče se skvějí písmena xR, přední část vozu zdobí agresivní nárazník s černým difuzorem, další difuzor zvyšující přítlak je na zádi, tentokrát vyveden v barvě karoserie. Pod kapotou by se měl schovávat přeplňovaný čtyřválec od mateřského Hyundaie, jakákoliv čísla nejsou prozatím známa, ale tiše se šeptá o dvousetkoňovém agregátu.

Vzhledem k agresivní cenové politice značky Kia vyplývá na povrch jedna důležitá otázka: Má se začít VW Golf GTI obávat?

Michal Otruba
Diskuze (118)
Avatar - Bully_
26. 8. 2011 21:03
Re: Ceed GTI
Pokud ma jenom tohle tak o zadny Hot-hatch nemuze jit. Co dela HH neni bezna verze se silnejsim motorem ale jeho charakter, tech uprav byva mnohem vic a zalezi na jejich vzajemnem vyladeni aby vsechno fungovalo jak ma. Bohuzel mas ale pravdu ze tebou popsanou cestou se vydava cim dal vic automobilek, turbo, par napisu Sport a vetsi spoiler ale zabavne auto nedela.
Avatar - Bully_
26. 8. 2011 20:49
Re: jeste neni ten spravny cas...
Blahopreji k takovemu optimismu, korejska konkurence je minimalne v nizsi stredni tride po nakonfigurovani schopne vybavy a s prijatelnym motorem dneska ne skoro stejne cenove urovni jako evropske a japonske automobilky. Pochybuju ze daleko vykonnejsi hatch bude stat min nez jeho bezna verze. Navic pujde tezko o hot-hatch ale proste o silny motor v klasickem aute. Tradice a zkusenost nejsou frazemi, na zabavne auto je potreba mnohem vic ingredienci ;-)
Kazdopadne do Frankfurtu se chystam a rad se podivam i na tuhle novinku :yes:
29. 3. 2007 06:43
Re: Kia dělá rozruch...
:yes:
29. 3. 2007 06:42
Re: kia ceed neni ze slovenska
Nechaj ho, on vtedy este nebol na svete, nemoze si to pamatat. Ziadna historia neexistuje! >:D >:D >:D
29. 3. 2007 06:37
Re: kiiiia
To by ma zaujimalo, co na tom cee´de vypada lacno. Konkretne. V materialoch a spracovani som si nevsimol nejake zvlastne rozdiely, ani zvonka, ani vnutri vozu. Najma nie v neprospech korejca. Uvidime, ked pride novy Golf VI. teda ak ho pani z Nemecka nezlacnia tak ako novu Fabiu a nebude tiez jak ta Fabia lacnejsie vyzerat...