Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia K9: První fotky interiéru a čtyřikrát nové video

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (50)
Uvedení prestižního sedanu K9 na jihokorejský trh se blíží a Kia zveřejnila první fotografie interiéru, které doplňuje čtveřice krátkých reklamních spotů.

První oficiální snímky své nové vlajkové lodi Kia zveřejnila již na konci únory, ale až nyní začíná s odhalováním interiéru modelu K9.

Podobně jako v případě linií karoserie je v interiéru jasná inspirace vozy mnichovské automobilky BMW. Především v případě tvaru voliče převodovky na středové konzole a sdruženého ovladače multimediálního systému umístěného za ním je jasně viditelné, že BMW bylo pro K9 vzorem.

Kia ve svých reklamních videích vyzdvihuje řadu asistenčních systémů, kterými bude nový sedan K9 disponovat. Součástí výbavy mají být mimo jiné adaptivní světlomety tvořené LED, barevný head-up displej, který doplní střízlivě pojatý přístrojový štít a barevný dotykový LCD displej s úhlopříčkou 12,3 palců.

Kia K9: Korejské BMW 7 vyzrazeno na fotkách i videu

Zákazníci na domácím trhu mají mít možnost volby ze dvou zážehových atmosférických šestiválců do V. Základní motorizace o objemu 3,3 litru má disponovat výkonem 221 kW (300 k). Zájemce o vyšší výkon uspokojí 3,8 litrový motor s výkonem 246 kW (334 k).

Prodej modelu K9 se má rozběhnout na jihokorejském trhu v létě letošního roku. Do té doby hodlá Kia postupně zveřejňovat další podrobnosti o své nové vlajkové lodi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (50)
Avatar - Katikakus
18. 4. 2012 15:51
Re: Optima
Bez srovnani konkretniho bodoveho hodnoceni frontalnich narazu jednotlivych vozu to takhle uzavrit samozrejme nemuzes - tve dojmy nejsou zadny objektivnim meritkem. ;-)

Ja bych pockal na vysledky EuroNCAP, kde jsou bodova hodnoceni zverejnovana, a pak bych delal zavery.
Avatar - blake26
18. 4. 2012 13:00
Re: Optima
pozri je mi jasne ze to ma top safety pick ja som si precital ako dopadol ten test len ja hovorim o tom ze A stlpik je podla mojho nazoru slaby a na MID-SIZE SEDAN by sa nieco take objavit nemalo pozri si Passat ktory mimochodom dostal top safety pick tiez a to je pritom rok 2006 alebo tak nejak a pre mna jednoznacne v tuhosti karoserie lepsi ako optima uzavrel by som to tym ze ano kia je bezpecna ale konkurencia je na tom lepsie
18. 4. 2012 12:55
Re: Podobat se - designový záměr
Já teda doufám, že ti, který nemají na BMW, si tuto kopii nekoupí. Je to sprosté kopírování. Raději bych volil nějakou masovku, než abych podporoval rákosnické kopírovače.
18. 4. 2012 09:46
Re: Je krajšia celá, BMW kopirovalo Aston a Jaguar a
Tak tady by mi vadila spíš ta estetika. V zatáčkách si většinou s palubním počítačem nehraju...
18. 4. 2012 09:32
Re: Podobat se - designový záměr
Presne tak! ;-) :yes:

A ešte doplním... Ako tu len všetci vyskakujú okolo toho BMW, ale absolútne prevažná väčšina tunajších (ako ja to slovo nemusím) "eurodrzkov" si nevie ani priznať, že majú naň (v tom lepšom prípade) maximálne ak má aspoň 5 rokov a stojí zaparkované v bazáre so stočenými kilometrami... No a tým, ktorí ani na to nemajú, tak tým postačí bazárová fabka haťapka! Ale na diskusii bude králom najväčším... Ľudia, trochu uvedomenia...

Ja na sedmičkové bavorsko nemám a keby K9-na bola podstatne lacnejšia (čo aj bude), tak by som nemal najmenší problém si ju kúpiť. Auto to je krásne (vec názoru) a určite bude mať čo ponúknuť...