Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pro_cee´d: tři dveře a nová záď

Ondřej Láník
Diskuze (169)
Automobilka Kia Motors oznámila, že na letošním zářijovém mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu představí ve světové premiéře koncept svého nového sportovního kupé. První foto nové zádě je tady...

Podoba vozu vznikala v evropském designovém centru pod vedením šéfdesignéra Petra Schreyera. Čtyřmístné kupé (2+2), jehož definitivní jméno je prozatím neznámé, se bude v Evropě také vyrábět. Tímto konceptem kupé navazuje automobilka na cabrio koncept ex_cee´d představené letos v Ženevě.

"Nová Kia Pro_cee´d je delší, nižší a lehčí než pětidveřový model a má ještě lepší jízdní vlastnosti", říká Jean-Charles Lievens, senior viceprezident Kia Motors Europe a dodává: "Kombinuje styl a praktičnost, náš nový třídveřový model bude jistě potěšením pro současné zákazníky značky Kia a přiláká i novou skupinu klientů, kteří o našich vozech zatím neuvažovali."

Pro_cee´d bude svébytným modelem. S cee´dem bude třídveřový hatchback sdílet kapotu a přední blatníky, ostatní vnější povrchové díly karoserie jsou zcela nové.

Kia Pro_cee´d se bude vyrábět společně s dalšími modely Kia cee´d v továrně na Slovensku. První vozy by měly brány podniku začít opouštět letos v listopadu a první zákazníci si svůj vůz odvezou od dealerů začátkem roku 2008. Pro-cee´d bude mít premiéru 11. září na letošním autosalonu ve Frankfurtu.

53-letý Peter Schreyer, který působí u značky Kia od loňského září, byl nedávno vyznamenám za přínos automobilovému designu od prestižní londýnské Royal College of Art (RCA), a to jako teprve třetí designér z automobilové branže.

Ondřej Láník
Diskuze (169)
8. 8. 2007 15:07
Re: ceny
Tak kup Ceed EX v Cechach vyjde ta na nejakych 460 tisic SK(vyhodny kurz, plus ceny v cechach su trosku lepsie ako u nas)!!!Vid moj prispevok o par riadkov vyssie
8. 8. 2007 14:41
Re: to je sila
No akcne ceny u inych automobiliek mozu byt lepsie ako normalne ceny u KIE.
Je na zakaznikovy ci si vyjedna nejaku zlavu u predajcu KIA. Ja som si vyjednal dokopy aj z leasingom zlavu skoro 40 000.-Sk. Ked bude mat akciu KIA, tiez bude najlacnejsia (asi), ale to nehrozi kedze auto sa predava vyborne.
8. 8. 2007 12:23
Re: Zlobivé děcko
Ještě jednou děkuju. Taková srovnání bych rád četl na těchto stránkách - tak se může redakce inspirovat. Přesně jak píšeš - malé rozdíly mezi konkurenty, odchylky vyniknou jen při přímém porovnání. A to se běžnému člověku téměř nepoštěstí.

Jak to vypadá, máš možnost toho dost natestovat, nepřemýšlel si o založení blogu? Podobné porovnávací články tady chybí a o čtenáře/diskutéry by nouze nebyla. ;-)
8. 8. 2007 10:43
Re: Bravo,KIA
O tom nic nevim..
8. 8. 2007 10:39
Re: ACH BOŽE
EDIT : Dvakrat to tu strasit nemusi.. sorry..