Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia v Ženevě: Picanto, Rio, Optima Hybrid a nové turbomotory

Ondřej Láník
Diskuze (2)
S novými nejmenšími hatchbacky má Kia našlápnuto k dalšímu evropskému růstu.

Z marketingového hlediska nebylo nasměrování dvou premiér velikostně i charakterově podobných hatchbacků příliš šťastným krokem, ale věříme, že jinak to při smršti dalších chystaných novinek zařídit nešlo.

Takže alespoň malá rekapitulace. Picanto je tou nejmenší Kiou, jakou si budete moci již na přelomu dubna a května 2011 koupit. Na podzim pak pětidveřové modely doplní poprvé i třídveřová varianta.

Kia Picanto: První dojmy

Rio je přímým konkurentem Fabie, Fiesty nebo Pola. K dostání budou nejprve pětidveřové verze a to během srpna/září 2011, třídveřová Ria na český trh dorazí v závěru roku 2011. Se sedanem se pro český trh nepočítá.

Kia Rio III: První dojmy

Významnou novinkou na stánku Kie byla premiéra dalšího přeplňovaného motoru pro běžného zákazníka. Jde o tříválec řady kappa, který bude dávat výkon 81 kW a točivý moment 137 Nm v širokém pásmu 1500 a 4500 min-1. To vše v roce 2012 hned v několika modelech značky Kia.

Vedle absolutních novinek byla evropská premiéra sedanu Kia Optima Hybrid trochu ve stínu. Automobilka však již naznačila, že Optimy poháněné konvenčními motory dorazí na český trh v závěru roku 2011. Termín pro hybrid zatím stanoven nebyl.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
9. 3. 2011 18:35
Prodeje v ČR
Info od prodejce: Picanto přijde jako první - v květnu, Rio až v srpnu (spíš koncem).
Info z blogu Kia: Optima nedorazí jak bylo plánováno letos, ale až začátkem roku 2012 - výroba nestíhá pokrýt zájem v USA a v Asii (čeká se 3 - 4 měsíce).