Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Picanto: První fotografie interiéru a rozměry

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Automobilka Kia pokračuje v odhalování nové generace modelu Picanto. Po skicách a prvních fotografiích exteriéru je odhalen i design interiéru.

Nová Kia Picanto se nejprve ve formě makety představila na loňském autosalonu v Boloni a světová premiéra sériového modelu se odehraje v březnu v Ženevě, přičemž první fotografie byly uvolněny na počátku ledna.

Generační obměna přichází po relativně dlouhých sedmi letech. Design novinky je výrazně agresivnější než u dosavadního provedení a vznikl v evropském designovém centru ve Frankfurtu nad Mohanem pod vedením Petera Schreyera.

Nový design spojuje charakteristické prvky aktuální generace, resp. její sportovní verze pro korejský trh, a nových modelů, především MPV Venga. Kia se tak více odliší od sesterského Hyundaie i10.

Narozdíl od svého předchůdce nabídne nové Picanto dvě karosářské verze, které dorazí i na český trh. Nejprve bude v květnu spuštěn prodej pětidveřového provedení a v srpnu jej doplní třídveřová varianta.

Nové Picanto bude i nadále nejmenším zástupce své značky v Evropě. Ve srovnání se svým předchůdcem se rozměry novinky zvětší jen minimálně. Hlavní rozdíl představuje prodloužení rozvoru a celkové délky o 15 mm, zatímco výška se zvětší je o 5 mm a šířka se nemění.

Kia Picanto – porovnání rozměrů
ModelPicanto I. GeneracePicanto II. Generacerozdíl
Délka [mm]35803595+15
Šířka [mm]159515950
Výška [mm]14801485+5
Rozvor [mm]23702385+15

Interiér novinky nabídne podobně expresivní design jako exteriér. Palubní deska i volant působí mnohem dynamičtějším dojmem, než u současného provedení. Sportovnější styl novince dodává trojice kruhových přístrojů ve výrazných tubusech. Zajímavým prvkem je vyosení autorádia, které je posunuto lehce na pravou stranu a je blíže k přednímu spolujezdci.

Podle prozatím neoficiálních informací má mít nové Picanto bohatou standardní bezpečnostní i komfortní výbavu. K dispozici má být šestice airbagů, ABS, ESP, BAS, asistent pro rozjezd ve svahu, navigační systém, panoramatické střešní okno a řada dalších prvků.

Picanto bude poháněno stejnými motory jako faceliftovaný Hyundai. Základní pohonnou jednotkou se stane nový tříválec Kappa 1,0 s výkony 50 kW (68 k) a 59 kW (80 k). Tento motor má být v závislosti na trhu nabízen v provedení spalujícím benzin a také jako flex-fuel a bi-fuel.

Druhým motorem v nabídce se stane čtyřválec 1,2 Kappa v nové verzi Euro 5 s výkonem 63 kW (85 k) a točivým momentem 121 Nm. K dispozici bude manuální pětistupňová a automatická čtyřstupňová převodovka. Na vybraných trzích budou některé verze vybaveny start-stop systémem.

Kia Picanto se postaví proti kolínským trojčatům, který brzy taky čeká generační střídání. Ještě letos dostane velkou konkurenci z Bratislavy - minivůz prodávaný pod značkou VW, SEAT a Škoda. Dalšími silnými hráči v kategorii Mini jsou Fiat Panda nebo Renault Twingo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
24. 1. 2011 18:55
Re: wauw
Rozhodne je to vice mireno pro kluky nez pro holky. Nevim jak cenove, ale rozhodne toto Picanto nez Nissan Micra interier. Exterier mne tak nezajima, jelikoz neridim auto z venci.

Ten volant ve tribrne bych nechtel ta svetla stribrna mne prilis rusi, ale v tmave barve uplne s prehledem. :yes:

Tvavsi barvy tomu autu budou rozhodne sluset vice at se ten predni naraznik opticky zmensi.

Je to rozhodne dobry tah mit dva nove modely v male tride Picanto a Rio v teto ekonomicke dobe.

Avatar - kari.laz
24. 1. 2011 18:41
Re: predstavenie sa zacina
Nenechal jsi si už přeoperovat oči na šikmo? >:D >:D >:D
24. 1. 2011 18:20
Re: predstavenie sa zacina
Někdo kupuje dle svého mínění,někdo podle tabulek prodejnosti.
Kvalita nemusí být přímoúměrná kvantitě,jen může.
Podobných prohlášení,jako tvoje už tady za roky bylo a nesplnily se.
Proč máme takovou povahu?Jedněm,nejraději bližším,větším sousedům lézt do ř..i.Na jiné,místo obchodování s nimi,se povyšovat (většinou z neznalosti). :-!
24. 1. 2011 16:18
Úlet
Možná si to myslím jen já, ale podle mě ten interiér vypadá otřesně. Materiály na foto vypadají dobré, ale ty tvary... Raději bych teda nasedal do pandy než do tohoto... Otázkou je, jak bude ten vnitřek vypadat u nějaké levné varianty, protože pochybuju, že taková výbava, jako je na foto, bude standard za hubičku.
Avatar - kari.laz
24. 1. 2011 15:57
Re: predstavenie sa zacina
Děláš tu z korejců špičku světa, tak aby jsi se nespálil při případném zklamání z toho, že v Evropě do TOP prodejů nepatří a nejspíše ani minimálně ještě dlouho patřit nebudou.