Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klasický Dodge Charger se pyšní výkonem 1650 koní (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Ve své druhé generaci patří Dodge Charger k nejpopulárnějším severoamerickým muscle cars a právě zástupce modelové roku 1970 posloužil za základ jedinečné kreace.

Dodge Charger druhé generace z let 1968 až 1970 si na domácí půdě získal srdce fanoušků především díky svým výsledkům v závodní sérii NASCAR, zatímco v Evropě jej proslavily filmové role od detektivky Bullitův případů přes televizní seriál a komedie The Dukes of Hazzard až po horor Blade a sérii akčních snímků Rychle a zběsile, v nichž se objevil v řadě nejrůznějších úprav.

Vzhled Dodge Charger druhé generace je tedy více než dostačujícím magnetem pro přitáhnutí pozornosti k samotnému stroji. Nejen proto si pánové od Speedkore Performance Group a Salvaggio Auto Design zvolili za základ své jedinečné kreace právě toto kupé.

Stroj pojmenovaný Tantrum využívá skelet Chargeru modelového roku 1970, ale vše ostatní je kompletně nové. Povrchové panely karoserie jsou vyrobeny z uhlíkových vláken, z nichž jsou i některé části interiéru, v němž původní Dodge jen vzdáleně připomínají základní linie palubní desky.

K zásadní proměně došlo i pod kapotou. Charger se sice již ve své původní podobě mohl pochlubit stovkami koní oplývajícími motory, ale u Speedkore Performance Group se rozhodli použít moderní twin-turbo Mercury Racing QC4v DOHC V8.

Tento celohliníkový devítilitrový motor disponuje šíleným výkonem 1214 kW (1650 k), mířícím na zadní kola prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky.

Mercury Racing je mimochodem divize společnosti Mercury Marine, která se specializuje na vývoj a výrobu výkonných motorů pro použití v rychlých motorových člunech i automobilech.

Za proměnou karoserie, interiéru a především motorem nezaostává ani podvozek, který sice zůstal věrný tuhé zadní nápravě, ale disponuje stavitelnými tlumiči a výkonným brzdovým systémem značky Baer decentně vykukujícím zpoza třídílných kovaných dilů S104 od společnosti HRE Performance Wheels.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
1. 12. 2015 07:59
Re: V pohybu?
Je to jen vystavni kus, toto auto nejezdi...
Avatar - dewill
30. 11. 2015 15:46
V pohybu?
Škoda, že ani jedno video nezachycuje jízdu, protože by mě zajímalo, jak tento výkon udrží na silnici...zejména když si vzpomenu na nedávný článek o Bugatti Chiron a technická úskalí při přenosu 1500 koní (převodovka, pneu atd.)