Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KVÍZ: Znáte dokonale i neznámé dopravní značky? Otestuje se

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)

Jaká jsou specifika ručního vozíku, který člověk nesmí po silnici tlačit? Na co upozorňuje půlka auta a několik příčných čárek? A kde v Česku potkáte značku ohlašující začátek nízkoemisní zóny? Pokud jste na všechny tyto otázky odpověděli bez váhání, pojďte se otestovat naším kvízem.

Dopravních značek je u českých silnic leckdy i víc, než by bylo zdrávo. Většinou se ale opakuje pár typů, třebaže možností, co může značka říkat, je obrovská spousta. Některé jsou ale specifické pro určité oblasti, jiné se zase používají naprosto výjimečně.

Právě takových jsme vybrali desítku do kvízu a ke každé nabídli tři více či méně uvěřitelné varianty odpovědí, které můžete zvolit. Otestujte se a pochlubte se v komentářích, jak jste dopadli.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
1. 1. 2024 15:57
Chyba
Podle mě je tam chyba. V jedné z otázek které vyobrazena značka IP20a, což je vyhrazený jízdní pruh. Dle § 12 odst. 1 písm. z) vyhlášky č. 30/2001 Sb. značka IP 20a v základním provedení, v němž je v modrém kruhu bíle zobrazen boční pohled na autobus, vyhrazuje jízdní pruh pouze pro autobusy městské hromadné dopravy osob nebo trolejbusy. Takto vyhrazený jízdní pruh tedy nemohou využívat k jízdě například autobusy dálkové a meziměstské dopravy nebo zájezdové autobusy. Pruh řidič autobusu MHD využít může, ale nemusí.
Autor kvizu chtěl pravděpodobně upozornit na existenci značky C12a, což je přikázaný jízdní pruh, a tam platí to, že je řidič povinen jej užít.
Takže by si to redakce měla ujasnit a upravit.....
Avatar - Horký Rom
31. 12. 2023 16:47
moc líbí
Speciálně pro tebe a o tebe: https://assets-cdn.kathmandupost.com/…0photo%20(1).jpg
Avatar - Roman Horký
31. 12. 2023 15:08
8/10
Neznám ten tlačený vozík a ty sněhové řetězy. Žíly mi to netrhá.