Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo LP550-2 Hong Kong 20th Anniversary Edition: Zlatobílé babylambo pro Hong Kong

David Bureš
Diskuze (0)
Životní cyklus Gallarda prodlužují různé limitované edice, ta pro hongkongské zákazníky je jedna z nich.

Hongkongská společnost Kingsway Car je již dvacet let oficiálním prodejcem vozů Lamborghini. Takovou událost je třeba oslavit, což ve světě automobilů obvykle znamená představit limitovanou edici některého z nabízených aut. Nejinak je tomu i v tomto případě.

Na oslavu tohoto výročí totiž vzniklo Gallardo LP550-2 Hong Kong 20th Anniversary Edition. Dlouhý název však v tomto případě znamená pouze několik designových prvků, technika zůstala stejná s výchozím autem.

Karoserie tohoto supersportu je lakována bílým odstínem Bianco Monocerus, doplněným o „rychlé“ pruhy ve stylu těch z Gallarda LP570-4 Spyder Performante, které jsou v matně zlatém provedení.

Spoiler na zádi a boční prahy jsou matně černé, zatímco vnější zpětná zrcátka matně bílá. Nechybí ani loga edice na přídi a na zádi, ráfky nazvané Cordelia jsou matně zlaté.

V kabině dominuje černá barva, pádla sekvenční převodovky e-gear jsou však červená. Sedadla jsou čalouněna kombinací kůže a alcantary, prošívání v motivu kosočtverců se nazývá Q-citura. Opět nemohou chybět loga edice.

Gallardo LP550-2 HK20 je poháněno 5,2litrovým vidlicovým desetiválcem o výkonu 405 kW (550 koní) při 8000 min-1, vrchol točivého momentu 540 Nm leží v 6500 min-1. Dvojka v názvu naznačuje, že jsou poháněna pouze zadní kola. Automobil zrychlí z 0-100 km/h za 3,9 sekundy a jede maximální rychlostí 320 km/h.

Vůz bude možné pořídit výhradně prostřednictvím hongkongského dealera Kingsway Car. Vznikne pouze osm exemplářů tohoto auta, cena každého z nich činí 3.680.000 hongkongských dolarů včetně zdejší vysoké daně. V přepočtu je tak Gallardo LP550-2 HK20 prodáváno za asi 9,6 milionu korun. Tolik u nás zhruba stojí dvanáctiválcový Aventador včetně mnohých příplatkových prvků.

Asijské trhy obecně jsou místem, kde se Lamborghini v současnosti obchodně daří, a tak Hong Kong není jediným zdejším trhem, který dostal „svoji“ speciální edici. V nedávné době byly například představeny edice LP560-4 Oro Elios pro Čínu a LP560-4 Bianco Rosso pro Japonsko.

Zatímco prvně jmenovaná edice se pyšní zlatě lakovanou karoserií a červenými detaily v interiéru, doménou tou druhé je bílý lak s červenými vnějšími zpětnými zrcátky a krytem motoru nebo červené detaily v kabině.

David Bureš
Diskuze (0)