Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini láká na premiéru nového auta. Bude to novodobá Espada?

David Bureš
Diskuze (5)
Silueta chystaného automobilu naznačuje, že bude mít motor vpředu. Takový vůz už Lamborghini dlouhá léta nenabízelo.

Lamborghini je v posledních desetiletích známo jako výrobce superaut s motorem uprostřed, v minulosti ale nabízelo i vozy s motorem vpředu. Nyní se zdá, že takové auto italský výrobce opět chystá představit.

Výrobce ze Sant' Agaty totiž zveřejnil pozvánku na říjnový pařížský autosalon, na níž se objevuje pouze silueta auta, které bude v metropoli nad Seinou prezentováno. Tvar s dlouhou kapotou naznačuje, že chystaný model bude mít motor vpředu.

Lamborghini pozvánku doplnilo nic neříkajícím sloganem: jakmile je dosaženo dokonalosti, je možné ji zdvojnásobit. Slogan by však mohl naznačovat, že auto nabídne konfiguraci 2+2 nebo hybridní pohon kombinující více motorů.

Fanoušci Lamborghini z celého světa nyní spekulují, co automobilka na pařížské autoshow představí. Nabízí se třeba novodobá Espada, původní gran turismo s plnohodnotnými čtyřmi sedadly, přezdívané též italský Rolls-Royce, bylo v šedesátých letech nejprodávanějším modelem značky. Silueta též připomíná legendární Miuru, její moderní vizi jsme už ale viděli – v roce 2006 v podobě konceptu Miura.

O podobě vozu zatím moc nevíme, tušíme ale, jak by se auto (nejspíše koncept) mohlo jmenovat. Lamborghini si totiž nedávno nechalo registrovat označení Asterión a Encaste. První pochází z antické mytologie, kde je jménem minotaura, tedy muže s býčí hlavou, druhé je zase výrazem spojeným s chovem býků.

Nechme se tak překvapit, co Lamborghini v Paříži představí. V minulosti ale automobilka měla s vozy s motorem vpředu bohaté zkušenosti. Vždyť vůbec prvním sériovým modelem značky bylo gran turismo 350 GT. Zatím poslední nápadem Lamborghini na toto téma byl čtyřdveřový koncept Estoque, který se představil před šesti lety právě v Paříži.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - EauRouge
20. 9. 2014 11:40
Re: Espada či Miura alebo...?
Jen si nedokážu představit kde v portfoliu by stála. Huracan a Aventador pokrývají poměrně široké spektrum a nejsem si jistý jestli by bylo místo na další podobný sporťák. Pokud teda nepůjde o něco super drahého alá Veneno, nebo naopak něco ve stylu Caymanu. S tím nasáváním vzadu je to dobrý postřeh, ale možná je to jenom část hranatého designu. Můj osobní tip je gtéčko ve stylu Espady nebo SUV s jedním párem dveří - jako kombinace Evoque coupé a Aventadoru.
20. 9. 2014 10:42
Jestli to bude mít motor vpředu
tak jen doufám, že neudělají moc vysoký tupý předek jak je to dnes zvykem. Potom by to bylo spíš Audi než Lambo. Spíš by mohli představit Urus než vymýšlet nějakou nové auto "pro chudáky".
Avatar - Glaukos
19. 9. 2014 14:33
Re: Espada či Miura alebo...?
Miura byla krásná, dokonalá vůbec ne
19. 9. 2014 10:48
Re: Espada či Miura alebo...?
Presne tak, ako som komentoval na autofun...
19. 9. 2014 10:01
Espada či Miura alebo...?
To pretiahnuté okno až do zadu by mohlo naznačovař koncept 2+2 a odkaz na Espadu, ale na druhú stranu by sme tu mohli vidiet aj praktickú verziu Miury...hlaška o dvojitej dokonalosti može odkazovat na to, prečo neurobit novú Miuru ked ta stará bola taká dokonalá (podla můjho názoru jedno s najkrajších Lambo/, okrem toho sa mi zdá, že je tam vidiet náznak nasávania v zadnom blatníku, čo by ale znamenalo, že motor by bol v strede.... Takže, žeby nová Miura? :'