Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini opět otevřelo oficiální zastoupení na českém trhu

David Bureš
Diskuze (9)
Italská značka chce na českém trhu prodávat až 15 aut ročně. Zákazníky hodlá zaujmout i novým Aventadorem Superveloce.

Nové Lamborghini si čeští klienti mohou opět pořídit prostřednictvím oficiálního zástupce. Italská značka totiž po letech otevřela své oficiální zastoupení na českém trhu. Nově otevřený showroom sídlí na pražském Smíchově.

Dohoda o obchodním zastoupení pro zastupování italské značky byla podepsána se společností Exclusive Cars Vertriebs GmbH, dceřinou firmou Porsche Holding Salzburg, zavedenou společností pro prodej luxusních vozů. Servisním partnerem pak byla jmenována firma Porsche Inter Auto CZ.

Nový showroom se rozléhá na ploše velké 265 m2. Díky tomu nabízí dostatečný prostor pro prezentaci čtyř automobilů a zboží Collezione Automobili Lamborghini, což je kolekce oblečení a dalších doplňků s logy rozzuřeného býka. O služby zákazníkům se postarají dva prodejci, o servis se budou starat tři vyškolení technici.

Oficiální zastoupení Lamborghini bylo oficiálně otevřeno tento čtvrtek za účasti klientů značky a VIP hostů z řad politiků a pražských sportovních, obchodních nebo uměleckých kruhů. Na slavnostním otevření rovněž oslavilo svoji českou premiéru Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce, které se světu poprvé představilo na březnovém autosalonu v Ženevě.

Cílem Lamborghini je prodávat na českém trhu až 15 vozů ročně. Pokud se to značce podaří, její české prodeje výrazně vzrostou. Loni bylo u nás podle statistik Svazu dovozců automobilů registrováno šest aut této italské značky, o jedno více než v roce 2013. Celkem na českých silnicích jezdí zhruba stovka Lamborghini, mezi nimi i starší modely jako Diablo a Countach.

Lamborghini mělo oficiální zastoupení na českém trhu již v minulosti. Showroom a servis v pražských Vysočanech provozovala mezi lety 2006 a 2011 společnost Auto Exner. Tehdejší partnerství však nedopadlo podle představ, představitelé značky ale nyní tvrdí, že všechny finanční vztahy s původním prodejcem se již podařilo vyřešit.

David Bureš
Diskuze (9)
11. 4. 2015 19:41
Kdo ví?
Možná čekají příliv zákazníků z řad zaměstnanců Škoda Auto, když jim teď zvýší platy. :yes:
10. 4. 2015 21:58
Re: katalog
Zlatá nestačí, musíš infinite platinovou :-) ;-) ;-)
Jinak dostalo mne z řad "politiků..." Nevím, jestli mnoho politiků je relevantní skupinou pro nákup - málo Babišů a ten je divnej a auta nekupuje ...
Avatar - TeeJay
10. 4. 2015 19:52
Pro ostudu
Dosavadní účinkování Lamba na českém trhu bylo k pláči, to snad ani nemohl být ke Scuderii větší kontrast. Jedinou světlou výjimkou byla ve Vysočanech ta prodejkyně. >:-[]
10. 4. 2015 19:09
Re: katalog
Nikdy nevis, kdo vyhra ve sportce, tak se k tomu asi stavi ;-)
10. 4. 2015 16:33
Re: katalog
Jsem se kdysi podívat na Poděbradské na Aston Martin a neměl jsem oblek a pohoda. :-)