Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini prodalo nejvíce aut v historii, statistiky vede Huracán

Jan Mička
Diskuze (0)
Italské automobilce Lamborghini se v první polovině toho roku podařilo prodat více než 2000 aut. To je zhruba stejně, kolik prodala za celý rok 2012.

Ty tam jsou doby, kdy bylo spíše svátkem potkat na našich silnicích supersportovní automobil. Jenom v Praze s trochou nadsázky „zakopáváte“ o Lamborghini, Ferrari, Audi R8, Maserati, Aston Martiny a Porsche, i přes relativně velké zastoupení je ale každé takové setkání zážitkem. Pořídit si dnes takové auto není problém, stačí mít jenom hromadu peněz a čekat, až na vás vyjde řada, přičemž zářným příkladem tohoto tvrzení je italská automobilka Lamborghini. Prodává, jako dívá a trhá historické rekordy.

Se začátkem července přišel čas na půlroční zúčtování letošního roku, přičemž z dosazených výsledků může mít značka Lamborghini opravdovou radost. Za prvních šest měsíců prodala celkem 2013 vozidel, což je zhruba tolik, kolik se dostalo k zákazníkům za celý rok 2012. Jenom v červnu si své vozy převzalo 416 zákazníků, což představuje měsíční rekord společnosti.

Ve srovnání s prvním poletím roku 2015 došlo k nárůstu prodejů vozů Lamborghini o sedm procent, přičemž všechna dodaná auta byla rozložena mezi tři hlavní regiony – Severní a Jižní Ameriku, Asii a Tichomoří a oblast EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). Největší zájem byl o model Huracán, kterého se prodalo celkem 1370 kusů. To je o 87 procent více, než kolik ve stejném období životního cyklu zaznamenal předchůdce Gallardo. Zbytek (643 kusů) připadá modelu Aventador.

Rostoucí tendence prodejů vozů Lamborghini má v budoucnu pokračovat, přičemž lví podíl na tom má mít model vycházející z konceptu Urus, první crossover s býkem ve znaku. Automobilka očekává až zdvojnásobení odbytu, což v podstatě znamená, že chce prodat více crossoverů, než huracánů a aventadorů dohromady. Jestli to tak bude doopravdy, si však musíme počkat až do roku 2018.

Jan Mička
Diskuze (0)