Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia za měsíc představí nový koncept! Láká první upoutávkou

Dominik Kovář
Diskuze (9)

Koncept bude pravděpodobně navazovat na sochu Pu+Ra představenou v listopadu minulého roku.

Lancia pokračuje v přípravách na novou éru, kterou sama označuje spojením slov “pure” a “radical”. Akce “Emozione Pu+Ra” je plánována na 15. dubna. Tentokrát už nepůjde pouze o představení nového loga a vize značky, ale Lancia ukáže také konceptu, jehož název ještě neznáme. 

“Jsem potěšen, že vás mohu pozvat na akci Emozione Pu+Ra, abyste objevili koncept Lancia, který ukáže nový směr značky na příštích deset let. Uložte si toto datum a zůstaňte naladěni! Je na co se těšit,” prohlásil Luca Napolitano, generální ředitel značky Lancia. 

Video se připravuje ...

Co od konceptu, který se představí příští měsíc, očekávat? Model bude s největší pravděpodobností více zaměřený na budoucí designové směřování italské automobilky než vyloženě konkrétní vůz, který by měl jít časem do sériové výroby. 

Lancia na koncept upoutává jediným snímkem, který zachycuje zadní část vozu. Ta připomíná možná nejikoničtější model v historii značky, a to Lancii HF Stratos. Zároveň se bude jednat o evoluci již zmíněné sochy Pu+Ra z listopadu 2022.

Na snímku můžeme vidět kulaté zadní LED svítilny ve tvaru prstence skrývající se pod tmavým spoilerem. Zajímavě taky působí vystouplý nárazník a svažující se střecha připomínající kryt motoru. Přítomen je již logicky nový font písma Lancia. 

Fanoušci historie, potažmo přímo značky Lancia, by si určitě přáli moderní interpretaci Stratosu. Jelikož ale automobilka oznámila tři nové modely, mezi nimiž sportovní kupé nefiguruje, na novodobý Stratos se s největší pravděpodobností těšit nemůžeme.

Video se připravuje ...

Mezi zmíněné tři modely patří Ypsilon nové generace pro rok 2024, crossover Aurelia pro rok 2026 a hatchback Delta, který by se měl představit v roce 2028. Všechny modely budou mít elektrický pohon s technikou koncernu Stellantis. Pouze model Ypsilon, který dorazí jako první, bude alternativně nabízen mild-hybridní verzi. 

Dominik Kovář
Diskuze (9)

Doporučujeme

20. 3. 2023 13:55
Re: Těším se jen na tu Ypsilonku.
Moc se bojím, že Alfa a Fiat dopadnou stejně... :-O :-O :-O :no:
20. 3. 2023 10:12
Re: Těším se jen na tu Ypsilonku.
Podle mě by pro restart byl nejlepší nástupce Delty - zábavný hb C segmentu.

Ale bojím se, že Lancii čeká pár posledních let a ende.

Je mi to ukrutně líto.
20. 3. 2023 10:10
Re: Studie?
tvl, tyhle příšerné výrazy z politických diskuzí sem fakt netahej.

Už tak to tady dost upadá, ale tohle je fakt moc.
Avatar - kuk
19. 3. 2023 22:38
Re: Studie?
Pro autodezoláty určitě. :-!
Avatar - Ja Prvni 123
19. 3. 2023 16:33
Těším se jen na tu Ypsilonku.
Mild hybrid mi nevadí.
A třeba to nezvorají, a možná budou dokonce i budíky za volantem?
To by se mi líbilo.
:-)