Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover DC100 Expedition: Další ukázka budoucího Defenderu

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Land Rover nás koncepty DC100 zásobuje již od loňského Frankfurtu. Další verze, tentokrát nazvaná Expedition, se představuje v New Yorku.

DC100 se ukázal již na několika autosalonech coby uzavřený Hard Top a otevřený Sport, vždy v trochu odlišných verzích. Nejnovější Expedition vychází právě z Hard Topu a odpovídá tak více původnímu Defenderu, který by měl ze studie vzešlý produkční model nahradit v roce 2015.

Offroadový vzhled umocňují plastové ochranné doplňky kolem celého vozu. Zůstaly tam z předešlých variant, jen na předním nárazníku přibylo vpředu více černé barvy. Také tažná oka již známe. Pětipaprsková kola s terénními pneumatikami jsou tentokrát černá. Auto je jinak lakováno základní bílou a doplněn o kontrastní oranžovou. „Zahrádku“, tedy střešní nosič i „šnorchl“ (sání vyvedené z motoru nahoru) jsme rovněž viděli už na modrém konceptu pro autosalon v Los Angeles.

Technické údaje budou zveřejněny později. Připomeňme, že původní uzavřené DC100 měly pod kapotou turbodiesel 2,0 l se start-stopem. Elektronické systémy Terrain Response, varování před překážkami Terrain-i i Wade-Aid, který umí zkoumat hloubku vody, zřejmě nechybí ani v novince. Na pohonu všech kol asi také nebylo třeba nic měnit, stejně jako na čistě mechanickém Driveline Disconnect, jenž dokáže přenášet točivý moment jen dopředu. Převodovka byla původně samočinná osmistupňová. Na podrobnosti o novince si budeme muset ještě pár hodin počkat.

DC100 Expedition je zároveň oslavou čtvrtstoletí působení značky na americkém trhu. Ano, Land Rovery i jejich luxusnější sourozenci s názvem Range se začaly v USA oficiálně prodávat až v roce 1987.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
4. 4. 2012 19:32
okolo kola
To by mě zajímalo,kam by ta expedice dojela na těch kolech .. >:D