Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Leopard Roadster: Německý tank? Ne, polský roadster!

Michal Fokt
Diskuze (4)
Leopard už není jen německý těžký tank, ale i lehký sportovní roadster se 430koňovým motorem z Chevroletu Corvette.

Když se řekne Leopard, možná se vám vybaví jisté kočkovitá šelma, ale vsadím se, že si spíše vzpomenete na německý tank, jehož kariéra se začala v polovině šedesátých let. Těžko říci, který subjekt měli na mysli tvůrci polského sporťáku Leopard Roadster, ale na tom asi nesejde. Důležitější je, že existuje a tím pádem je trh exkluzivních sportovních aut zase o něco bohatší.

Leopard Roadster vyznává retrostyl a velmi se tak podobá modelům britské značky Morgan, na rozdíl od ní ale pod klasicky vyhlížejícím kabátem spoléhá na nejmodernější techniku, zejména pak na americký celohliníkový vidlicový osmiválec 6,0 l o výkonu 430 koní (316 kW) a s točivým momentem 575 N.m. Ten bude s 1,2 tuny vážícím dvoumístným vozem s hliníkovým šasi i karoserií asi velmi slušně cvičit - zrychlení z klidu na stovku zvládne za 4 sekundy a jeho maximální rychlost činí 250 km/h.

Krocení šelmy dostaly na starosti 305mm kotouče se čtyřpístkovými třmeny, vzadu byste našli 28mm disky, vše od specialistů Brembo. Přední náprava využívá 16" kola s pneumatikami 225/50, zadní poháněná kola mají rozměr 225/50 R 17. Posádku a kožený interiér v retrostylu chrání před nepřízní počasí pouze dva větrné štítky. Ovšem zatímco na motoru a šasi si dali tvůrci auta záležet, zbývající technika zůstává na "spartánské" úrovni - nikde žádné airbagy ani jiná elektronika. To ovšem není na překážku sebevědomé ceně, která odpovídá exkluzivitě auta - 100.000 euro.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
20. 7. 2013 19:11
Re: Cena
Kaipan přece neni konkurence >:D
Tou je třeba ten Wiesmann [odkaz] :yes:
20. 7. 2013 14:42
Re: Cena
Za zmínku určitě stojí to že to vypadá daleko víc líp zpracované než Kaipany které mají naprosto tragický interiér a design karoserie taky příšera.
Nebyl ten Gepard i ve videoklipu Tublatanky - dnes?
20. 7. 2013 10:37
Cena
To je vtip, kdo si to poridi misto treba Wiesmann Roadsteru?