Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus GS 350 (2012): Generační přiostření

Diskuze (38)
Po kompaktu CT přichází další „jiný“ Lexus – nová generace sedanu GS.

Na soutěži elegance v kalifornském Pebble Beach se představila čtvrtá generace Lexusu GS. Sedan vyšší střední v nejnovějším vydání nastupuje stejnou cestu, jakou automobilka vykročila s kompaktním hatchbackem CT.

Design sází na odvážnější křivky a sportovnějšího ducha. Nové tvary ale současně navzdory prakticky nezměněným vnějším rozměrům ukrývají prostornější interiér a objemnější zavazadlový prostor. Zároveň nová generace přichází s lepší aerodynamikou, která sníží už tak dobrý koeficient aerodynamického odporu (0,27).

Přepracovaná podvozková platforma má mezigeneračně větší tuhost. Nově vyvinuté, a díky hliníkovým ramenům odlehčené, zavěšení má vpředu o 40 a vzadu o 50 mm širší rozchod kol.

Interiér se také drží stylu naznačeného řadou CT. Kromě bohaté komfortní výbavy (včetně např. příplatkového audia Mark Levinson) nabídne i vysokou úroveň bezpečnosti: pět párů airbagů (čelní, okenní, boční vpředu, boční vzadu a kolenní pro oba přední pasažéry), aktivního asistenta pro jízdu v pruzích, head-up displej a další.

Překvapením jsou pohonné jednotky. Navzdory představení na americké půdě se zatím Lexus vyhýbá hybridnímu pohonu. Jediná představená motorizace GS 350 dává z objemu 3,5 litru 225 kW při 6400 min-1 a 375 Nm při 4800 min-1. To jsou stejné parametry jako u předchůdce a proti předchozí generaci se nezměnil ani počet převodů u šestistupňové automatické převodovky.

Při premiéře bylo potvrzeno, že později se představí již tradiční hybridní verze i sportovněji zaměřený F-Sport. Tyto modely zamíří i k nám, naopak zážehový šestiválec GS 350 se bude na evropském kontinentu prodávat jen v Rusku, na Ukrajině a v Kazachstánu.

Prodej v ČR bude zahájen v dubnu 2012.

Diskuze (38)
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2011 11:58
Re: Milý LUKÁŠi..
Vím že v Americe "je to trochu jinak", ale možná právě tam ZF "začne invazi" se svojí DEVÍTIstupňovou... ;-)
22. 8. 2011 11:54
Re: Milý LUKÁŠi..
To sem se snažil vysvětlit, v Americe vzhledem k nákladům povaze tamního trhu a dalším okolnostem ZATÍM zřejmě ne..
Avatar - Falco
22. 8. 2011 06:43
Re: Knírač chromový
Souhlas! Z elegána se stal buran
Avatar - Falco
22. 8. 2011 06:40
Re: ....Re: Lexusí nářez
Stačilo napsat, nemám na to, svazáku!
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2011 00:24
Re: Milý LUKÁŠi..
O kvalitu LEXUSu se opravdu NEbojím (a 6ti stupňový Aisin docela ZNÁM a VÍM že je "velmi povedený", jen mne trochu překvapuje že - narozdíl od ZF - nějak "nepokračují dál" - osobně si myslím že 8 stupňů MÁ smysl..