Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus IS-F: Změny na podvozku, řízení a designu pro modelový rok 2011

Diskuze (3)
Lexus přijde v modelovém roce 2011 s dalšími úpravami pro sportovní sedan IS-F. Zaměří se na podvozek, řízení a vzhled.

Lexus IS-F se poprvé představil na podzim 2007 jako model 2008. V modelovém roce 2010, který se na český trh dostal letos v lednu, proběhla první větší modernizace – konvenční diferenciál byl nahrazen samosvorným typu Torsen. Pro modelový rok 2011 se chystá řada dalších vylepšení.

Vzhledem ke sportovnímu zaměření jsou nejpodstatnější modifikace na podvozku. V Lexusu přitvrdili tlumiče i pružiny na obou nápravách, dozadu umístili tužší silentbloky a revizí prošla i geometrie zadních kol – konkrétně jejich odklon. Úpravu podstoupil i elektrický posilovač řízení.

Další novinkou jsou diodová světla pro denní svícení, která jsou součástí hlavních světlometů. V interiéru se nachází přístrojový štít s novou grafikou (má modré podsvícení obrouček a číslice zarovnané podle obvodu kružince), nový dekor z tmavého hliníku a na přání barevné provedení Orange & Black, které nahrazuje dosavadní Terra Cotta. V celočerném interiéru se zase objeví sedadla částečně čalouněná Alcantarou. Ergonomickou úpravou je přemístění tlačítka Sport na volant.

Kvůli dosud nevyřešené kauze „nečekaného zrychlování“ se na seznamu bezpečnostních systémů objevuje Brake Override System. Toto zařízení při sešlápnutí brzdového pedálu sníží výkon motoru (i při stisknutém akcelerátoru) tak, aby bylo možné pomocí brzd vozidlo zastavit (pozn. autora: otázkou je, nakolik tento systém ovlivní využití auta pro sportovní jízdu).

Diskuze (3)
Avatar - Ricardo
26. 7. 2010 01:10
Re: stare fotky ?
LED nemusí být jenom "svítící tečky". I například LS 600 h má diody a není to lehce kolotočový Audi-styl
25. 7. 2010 17:31
stare fotky ?
vpredu nema tiez tie LED moduly, to su nejake mimo fotky ne? 8-s
Avatar - twistedTSD
25. 7. 2010 11:22
detail ale...
divim se, že nedostal modernizovanou grafiku zadních světel...