Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra XUV Aero Concept: Cosi jako X6 na indický způsob

Michal Fokt
Diskuze (6)
Automobilka Mahindra představila svou vizi lifestylového crossoveru. Jedná se o zajímavou kombinaci Suzuki Vitara a BMW X6.

SUV modely se siluetou kupé od dob SsangYongu Actyon přece jen urazily dlouhou cestu a v některých případech už je lze dokonce považovat za pohledné, novopečený vlastník slavného designstudia Pininfrarina ale teď představil svou vizi "SUV-kupé" XUV Aero Concept a je to trochu ...retro. Příď ve mě ze všeho nejvíce evokuje modely značky Suzuki, zadoboční pohled v sobě zase má něco z BMW X6; asi to dělá ta "hokejka".

Jsou tu ale i "původní" nápady - spodní linii oken rozbíjí oblouček vysoko vytaženého blatníku, za kliku dveří by se nemuselo stydět kdejaké sportovní kupé a řešení zadních svítilen, spojených páskem je elegantní, stejně jako design litých kol, jakkoli příliš originální není. Zatímco na předobočním obrázku je XUV třídveřové, na zadobočním má o pár dveří více, tak těžko říci, čemu věřit. Vůz má být podle tvrzení tvůrců inspirovaný gepardem. Chudák kočka...

Co se zbytku studie týče, pokud Mahindře vůbec můžeme věřit (k dispozici jsou pouze dvě fotografie exteriéru), studie má kožená sedadla a palubní desku, karbonové a metalické dekory, tříramenný volant a digitální přístrojový štít. Motoricky by nemělo jít o žádné ořezávátko, přeplňovaný motor mHawk má mít 210 koní a "spoustu točivého momentu", takže zrychlí z nuly na stovku pod šest sekund. Na silnici ho udrží adaptivní podvozek s režimy Street Sport, Race a Off-road. Studie je k vidění na právě probíhajícím autosalonu v Dillí a zatím není známo, jaké s ní má automobilka plány.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Lepší
Je to opäť len veľká hrča na kolesách. Akurát voči zmienenému X6 má jednu neodškriepiteľnú prednosť - nádherne veľké okná a super presvetlený interiér.
Avatar - praděda7
5. 2. 2016 15:57
Indiáni
Celkem dobré...na co tedy kupovali Pininfarinu? :-! To jako šli náhodou kolem a viděli ceduli FOR SALE, tak to koupili? ;-)
Avatar - 3_diamanty
5. 2. 2016 15:57
Re: Cosi jako
uz chybaju vzadu len svetla v tom stlpiku :yes:
Avatar - 3_diamanty
5. 2. 2016 15:55
mne to pripomina
ssangyong actyon .. teda ta silueta auta ... defakto to bolo prve auto na tento sposob... az potom prisla X6tka
5. 2. 2016 13:21
Re: Cosi jako
Ja tam vidim fofo 2g v tom c stlpiku :-)