Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart chystá drsnější úpravu Land Roveru Defender

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Německý úpravce tentokrát sází na dobrodružný a neohrožený vzhled.

Nová generace Land Roveru Defender slaví mezi zákazníky úspěch, čehož se snaží využít i různí úpravci. Někteří přitom slibují vyšší úroveň luxusu, další myslí na výkon a nechybí ani úpravy zlepšující prostupnost terénem. Kombinaci všech tří přitom zřejmě chystá německá společnost Manhart.

Ta se pochlubila zatím pouze grafikou exteriéru, která má nastínit budoucí vzhled úpravy s označením DP 450. Ta nepostrádá pro Manhart charakteristikou kombinaci černého laku se zlatými doplňky, zajímavostí jsou však úpravy do terénu.

Video se připravuje ...

Vůz vidíme na skicách ve dvou verzích. Základní si vystačila se specifickým lakem, přídavnou střešní LED rampou a terénními beadlock koly i pneumatikami. Extrémnější verze ovšem přidává ještě robustní přední rám, šnorchl, zahrádku s výklopným bočním žebříkem, naviják a zřejmě i úpravu vzduchového podvozku, který se zdá být o něco vyšší.

Po technické stránce zatím úpravce spíš mlží, slibuje však zvýšení výkonu zatím neupřesněné motorizace na 331 kW (450 k). Samotná automobilka má přitom ve svém repertoáru i verzi V8, která z kompresorem přeplňovaného pětilitrového osmiválce vytáhne až 386 kW (525 k).

Projekt zatím existuje pouze ve formě grafických návrhů, přesto už zájemci mohou úpravce kontaktovat kvůli bližším informacím. Už nyní je však jasné, že úpravou projde také interiér a cena jistě nebude nízká.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme