Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory se loučí s Lamborghini Aventador. Ve velkém a překvapivě vkusném stylu

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Na poměry německého úpravce se jedná o poměrně vkusnou rozlučku.

Aventador, jeden z nejdůležitějších modelů v historii Lamborghini, se přestal vyrábět v minulém roce. Několik z více než 11 tisíc vyrobených kusů se dostalo pod křídla Mansory, které není třeba nijak představovat. Poslední dílo od německého úpravce je rozlučkou s populárním modelem. 

Rozlučkovou verzí je ojedinělý kus s názvem Mansory Carbonado GTS, který vychází z vozu Aventador SVJ Roadster. Kompletně přepracovaná karbonová karoserie jako by symbolizovala cestu vozu, který se nikdy nebál být agresivním býkem. 

Exteriér Mansory Carbonado GTS se vyznačuje výraznými otvory pro přívod vzduchu v předním nárazníku, širokými podběhy kol a dvojitým difuzorem, zatímco masivní zadní spoiler zvyšuje celkový přítlak. Upravený Aventador SVJ Roadster jezdí na odlehčených kolech CV.7 Air o velikosti 20 palců vpředu a 21 palců vzadu.

Barvu označuje Mansory jako “Cupreus”. Jedná se o dvoubarevný lak kombinující odstín černé a mědi. Stejná barevná kombinace je použita také v interiéru. Kožené doplňky a sedačky tu mají prošívání ve tvaru šípu. Exkluzivita interiéru je doplněna o karbonové doplňky, speciální koberečky, bezpečnostní pásy s logy Mansory, která najdete na několika dalších místech (opěrky hlavy, bok středového panelu).

Video se připravuje ...

Lamborghini Aventador SVJ Roadster má před zadní nápravou uložen atmosférický 6,5litrový dvanáctiválec s výkonem 770 koní a 720 Nm točivého momentu. Úpravce tyto hodnoty posunul na 820 koní a 780 Nm točivého momentu. Maximální rychlost Mansory Carbonado GTS činí 355 km/h a na stovku se dostane za 2,8 sekundy. 

Co na poslední Aventador z dílny Mansory říkáte vy? 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme