Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Urus Mansory Venatus je pořádná pěst na oko. Děti dovnitř raději nepouštějte

Matyáš Kunst
Diskuze (3)

Německý úpravce automobilů Mansory si vzal do parády Lamborghini Urus. Vytvořil z něj nesmyslně výkonnou pěst na oko.

Mezi automobilovými nadšenci je německá tuningová společnost Mansory poněkud ožehavým tématem. Polarizuje společnost, čemuž se, vzhledem k extravagantnosti některých výtvorů, nelze příliš divit. Výjimkou jistě nebude ani nejnovější Lamborghini Urus Mansory Venatus. Ihned po zveřejnění fotografií „vytuněného“ SUV se společnosti dostalo velkého množství reakcí. Těch pozitivních byl skutečně jen zlomek.

Na první pohled zaujme neotřelá zlatá barva karoserie, obrovská 24palcová kola a množství značně komplikovaných křivek jejichž praktický účel je nejistý, ale pozornost kolemjdoucích bezesporu upoutají. Když už jsme u té praktičnosti, interiér upraveného Urusu je vyveden ve svítivě bílé kůži, což rodiče malých dětí určitě ocení.

V sériové podobě je Lamborghini Urus poháněn zážehovým motorem V8 biturbo o objemu 4,0 litru, který dosahuje obdivuhodného výkonu 657 koní a točivého momentu 627 Nm, což vozu umožňuje zrychlit na z nuly na stovku za 3,3 sekundy u základní varianty S a za 3,1 sekundy ve verzi Performante.

Úpravci tyto údaje nestačily a výkon posunul na hranici 900 koňských sil, čímž si vůz polepšil o další dvě desetiny sekundy (2,9 sekundy). Na německých dálnicích se díky tomuto splašenému stádu můžete prohánět rychlostí až 323 km/h.

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
5. 7. 2023 21:49
HNUS
Moje obľúbené SUV , ale toto ? Takto sprzdiť inak krásne auto, toto je na odťatie rúk !
Avatar - rohYpnol
5. 7. 2023 12:54
Vypadá super
Za mě krása :yes: Od Mansory bych jako zákazník čekal právě něco takového.
Avatar - Stejsn
4. 7. 2023 18:51
Není o moc hnusnější
než moderní toyoty.