Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík vs. Mazda CX-60 diesel: Více se jinde nedozvíte!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)

Technický specialista Světa motorů se podíval na první prémiové SUV značky Mazda s 3,3litrovým vznětovým šestiválcem.

Automobily značky Mazda pravidelně sklízejí pochvalné recenze, modely se vznětovými motory však v minulém desetiletí neměly nejlepší pověst. Důvod vám hned v úvodu nového videa vysvětlí Martin Vaculík, technický specialista Světa motorů, který si na pomoc přizval i odborníka z klubu MazdaKlan.

Po krátkém pohledu do minulosti už ale Martin přejde k nové Mazdě CX-60, prvnímu prémiovému SUV japonské značky, které nabízí opravdu zajímavou techniku. Ostatně raritou je už samotný motor, tedy 3,3litrový řadový vznětový šestiválec s asistencí 48V mild-hybridu, který posílá výkon na všechna kola s upřednostněním zadní nápravy.

Po zajímavostech o technice motoru a konstrukci vozu už ale přijdou na řadu jízdní dojmy, které tvoří většinu videa. Během nich se dozvíte o mild-hybridu, zajímavém zvuku motoru, spotřebě, jízdních vlastnostech, komfortu odpružení, jízdních asistentech, atd. V závěru pak nechybí ani pohled na podvozek na zvedáku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (53)

Doporučujeme

28. 9. 2023 09:03
kratochvile
Jezdis dalnice 170? Prihlas se na Policii. Diky
25. 9. 2023 13:48
Re: maZda
ty musíš být hodně sebestředný boreček
22. 9. 2023 13:52
Male
Na to, ake je to auto zvonku velke, je vzadu pomerne male. Pri 184cm vyske a nastaveni predneho sedadla mam asi 5cm vzadu pred kolenami a hlavne nastupovanie dozadu je cez polku zadneho kolesa, co je dost divne a neprakticke. Predne sedenie vsak velmi dobre, aj celkovy pocit a nastavenie volantu.
Avatar - Barry Lyndon
21. 9. 2023 17:29
Re: Mazda cx 60 DIESEL INLINE 6 254 HP
To jsou vyduněný makovice, mají rozkonvergovaný vnímání... :D Když člověk jezdí půl dne na zahradním traktůrku a pak sedne do obyčejnýhho Golfu, připadá mu ten Golf jako Sclasse a tohle je něco podobnýho :D
Avatar - Barry Lyndon
21. 9. 2023 17:25
Re: Málem objednal, ALE ...
Kdo chce japonský PHEV za 1,6 mega, musí holt trochu trpět. Naše firemní RAV4 PHEV je na tom podobně - podobná cena, podobné chyby ("bonus" proti Mazdě je neprémiová koncepce, ale to to tu tak čtu, taj je to asi tak trochu jedno). :no: :D :D