Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranCabrio Fendi: Pro milovníky módy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
IAA ve Frankfurtu nad Mohanem se stane místem světové premiéry výsledku spolupráce mezi automobilkou Maserati a módní značkou Fendi.

Maserati GranCabrio Fendi v sobě spojuje dvě tradiční italské značky s dlouhou historií. Automobilka Maserati byla založena v roce 1914. Značka Fendi začínala s luxusními kožichy a koženými výrobky v roce 1925.

Nyní se tato dvě slavná jména spojují prostřednictvím luxusního vydání modelu GranCabrio. Od svých méně exkluzivních sourozenců se kabriolety z této limitované edice odliší díky úpravám, které navrhla Silvia Venturini Fendi.

Karoserie nese třívrstvý lak pojmenovaný Grigio Fiamma Fendi, který kombinuje tmavě šedou se zlatou. V šedé barvě jsou i devatenáctipalcová litá kola s logem společnosti Fendi, velkým F, umístěným na středu. Za nimi se ukrývají žlutě lakované brzdové třmeny.

Exkluzivitu interiéru zvyšuje světlé dřevěné obložení palubní desky, výplní dveří a hlavice voliče automatické převodovky s označením Pergamena Fendi. Hlavní slovo má v prostoru pro cestující hnědá kůže Cuoio Romano z řady Selleria. Žluté trojzubce na opěrkách hlav doplňuje velké F na opěradlech a sedácích.

Maserati GranCabrio Fendi je vybaveno stejně jako standardní GranCabrio osmiválcem o objemu 4,7 litru s výkonem 323 kW (440 k) a točivým momentem 490 Nm. Prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky jsou poháněna kola zadní nápravy.

Kromě speciálního laku a materiálů použitých v interiéru bude kabriolet z limitované edice vybaven sadou značkových zavazadel Fendi a krycí plachtou v černé barvě s logem společnosti.

Na cesty vám Fendi ušilo set příručních zavazadel na míru tak, abyste toho do svého Maserati naskládali co nejvíc. Na palubní desce před spolujezdcem bude umístěna stříbrná oválná plaketa s trojzubcem Maserati, logem značky Fendi a pěticiferným kódem. Ten neodhaluje plánované množství vyrobených vozů, ale je použit, protože pět je pro Fendi šťastné číslo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Balkan
24. 8. 2011 17:20
Re: Drevo
mne ano- ja bysom si ho pridal na volant, super stylovina ktora aj jazdi dobre :D...toto je fashion car a nie nejaky fiatik alebo Citroen Dolce gabbanna :-) silne prekonava aj CLK 500 Armani. Klobuk dole
24. 8. 2011 12:48
Drevo
...mi tam nejak nesedi, ale jinak je to krasavec :yes: