Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 6 (2014): Postupné odhalování pokračuje

David Bureš
Diskuze (10)
Design nové generace Mazdy 6 bude vycházet z konceptu Takeri.

Mazda zveřejnila další video, na níž je zachycena nová generace modelu 6. Druhý snímek zachycuje bok automobilu, patrný je A-sloupek a část dveří.

Profil auta jeho šéfdesignér Akira Tamatani charakterizuje jako dobře tónované štíhlé svaly, které pevně obejmou silnici.

Již první teaser naznačil, že automobil bude hodně podobný studii Takeri. Například maska chladiče se liší jen lehce.

Nová generace Šestky se začne prodávat v prvním čtvrtletí roku 2013. Sériový vůz však veřejnost poprvé uvidí na letošním pařížském autosalonu, který bude probíhat na přelomu září a října.

Podle dřívějších zákulisních zpráv má být nová Mazda 6 vyráběna ve čtyřech karosářských variantách. Sedan, liftback a kombi mají být později doplněny verzí kupé.

David Bureš
Diskuze (10)
14. 7. 2012 16:35
Vrcholem designu u mazdy
byla Xedos 6 a 626HB. 626 byla pěkná placka s dokonale řešeným zadním integrovaným spoilerem. Xedos 6 vypadá moderně a futuristicky ještě dnes.

Tohle je jen přebouchané Mondeo. Boční prolisy jsou zcela samoúčelné, na nic nenavazují. Celkový profil jako obvykle poztrádá i jen náznak klínovitosti. Skutečně hezký auta už se dělaly...
14. 7. 2012 11:15
Re: no uz je to ako pri rapide
Ale po dvaceti letech. Od O1 je to všechno na jedno kopyto. Teda vyjma Yeti a Roomster, ty jsou ještě horší a v top 3 nejhnusnějších aut. Spolu s Fiat Multipla. Ta má tragickej i interier :no:
Avatar - jozephko
14. 7. 2012 10:24
Re: Nová šestka je jednoducho Takeri
Dík za odkazy. A to auto-servery u nás spia? Nezaregistroval som, že by sa u nás tieto fotky objavili.
Avatar - Fe
13. 7. 2012 21:30
Seat Leon 2013
Viem, že to tu nepatrí ale nový Seat Leon v exkluzívnej pemiére nájdete na facebooku na stránke Auto Club (Brána do sveta áut) tak si ho pozrite :-)
Avatar - Plautus
13. 7. 2012 21:09
Re: Nová šestka je jednoducho Takeri
Alebo si ho môžeš pozrieť v galérii na stránke:
[odkaz]
Uvidíš proporcie kombi "v župane", no a poodhalenie interiéru napovedá, že sa bude niesť v duchu CX-5, čo teda vzhľadom ku konceptu Takeri a očakávanému exteriéru teda nič moc. Som zvedavý do akej miery umiernia i exteriér oproti konceptu.
A tuná sú ďalšie maľovánky:
[odkaz]