Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazzanti Evantra: I exoti faceliftují

Michal Fokt
Diskuze (0)
Sporťák Evantra nejen že se stále vyrábí, ale po čtyřech letech produkce projde omlazením. Mimo jiné se pochlubí vylepšenou aerodynamikou.

O projektu Evantra italské značky Mazzanti Automobili jsme vás naposledy informovali v roce 2013 a jak se říká - žádné zprávy, dobré zprávy. Malá italská automobilka se očividně těší dobrému zdraví a její nejnovější, v pořadí už třetí model, toho má ještě mnoho před sebou. Na luxusním autosalonu Top Marques Monaco se představí tento týden jeho vylepšená verze, která mu pomůže zůstat v kondici po další zhruba tři roky.

Mazzanti zatím podrobnosti tají, jisté však je, že dojde k určitým změnám vzhledu, a to v souladu s plány na vylepšení aerodynamiky (ve fotogalerii je tedy současná verze vozu). Kromě modifikací karoserie se prezentuje nové křídlo "Biplano", jestli dojde i k modifikaci techniky, není známo. Aktuální Evantra využívá motor V8 7.0 se suchou klikovou skříní a titanovými válci a ojnicemi, uložený před zadní nápravou. Má výkon 701 koní (515 kW) a jeho točivý moment 846 N.m jde prostřednictvím sekvenční převodovky na zadní kola.

Evantra využívá chrommolybdenové šasi a váží jen 1315 kg. Díky tomu to umí z klidu na stovku za o něco více než 3 s a maximálka činí 362 km/h. Mazzanti současně prozrazuje, že pracuje na novém sporťáku s kódovým označením EV-R, jenž se představí ještě letos a měl by být nejsilnějším italským silničním supersportem. To by znamenalo, že musí parametrově překonat 950koňové LaFerrari...

Michal Fokt
Diskuze (0)