Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren P1 šampiona formule 1 je na prodej. Mnoho s ním nenajezdil

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Britský závodník Jenson Button tráví čas na cestách a svého McLarenu P1 si příliš neužije. S necelou tisícovkou najetých kilometrů jej chce nyní poslat do světa.

Světoví závodníci často patří mezi vášnivé sběratele unikátních automobilů a britský pilot Jenson Button není výjimkou. Šampion sezony 2009 se s formulí 1 sice již rozloučil, ale v závodění pokračuje napříč celým světem. I kvůli tomu mu na jeho auta nezbývá dostatek času. Má přitom z čeho vybírat, v garáži se mu v minulých letech ohřálo třeba Bugatti Veyron, Honda NSX, Nissan GT-R či Ferrari Enzo.

Jedním takovým exemplářem je i McLaren P1, vždyť Brit ve stáji z Wokingu několik let působil. Právě tento vůz se nyní Button rozhodl prodat. Žádá 1,6 milionu liber, což je v přepočtu nějakých 46 milionů českých korun. Nejenže jde o kousek se zajímavou historií, ale hlavně je i v zánovním stavu. Vždyť Button s ním absolvoval pouhých 881 km.

Vůz je plný specialitek, z dlouhého seznamu vypíchněme šedý odstín Grauschwartz, šedočerný interiér s alcantarou laděný divizí MSO, lehká kovaná kola či na míru ušitý okruhový režim Track Mode 2. Automobilu ale nechybí ani praktické prvky pro každý den, Button mohl kupříkladu při parkování u supermarketu spoléhat na přední a zadní parkovací senzory.

„Rozhodl jsem se prodat svůj McLaren P1, aby si jej mohl užít někdo jiný. Je to těžké rozhodnutí, ale když žiju v Americe, nemůžu si tohle auto užít naplno,“ vysvětlil britský závodník na sociální síti Instagram a potvrdil, že jeho sporťák je nyní k mání. McLaren P1 byl představen na pařížském autosalonu v roce 2012 a výrobní linky opustil jen limitovaný počet 375 kusů.

P1 je mezi závodníky formule 1 mimořádně oblíbený. Nepřekvapí, že zejména u těch, kteří pro tým McLaren závodili ve formuli 1. Kromě Jensona Buttona se v něm často vozil i Lewis Hamilton, úřadující šampion Mercedesu, a chloubou garáže byl i pro dvojnásobného šampiona Miku Häkkinena.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)