Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren se nevzdává: nový supersport bude

Libor Zezulka
Diskuze (55)
Mercededes-Benz musí šetřit, takže se zbavuje „riskantních“ projektů. Nový supersport, jenž vznikal ve spolupráci s McLarenem, byl jedním z nich. Mercedes skončil, ale McLaren pracuje dál.

Pod kódovým označením P8 vzniká dvousedadlový supersport, jehož srdcem bude osmiválec s objemem 6.3 litru a výkonem 367 kW vyráběný AMG. Původně vznikal tento skvost v úzké spolupráci automobilek Mercedes a McLaren, ale nutnost finančních úspor donutila stuttgartského výrobce zastavit práce na vývoji vozu. McLaren se nevzdal a pracuje na supersportu dále na vlastní pěst.

Novinka se dostane na trh pravděpodobně v roce 2008 a bude nabízena v prodejní síti Mercedesu. Ten sice přímo nespolupracuje na vývoji, ale projekt stále podporuje a dodává McLarenu určité díly a motory, nehledě na 40procentní podíl v celé automobilce.

Libor Zezulka
Diskuze (55)
8. 4. 2005 18:23
Re: Krtek dělá autoškolu - část II.
Yaroukhu, miluji tvrďáky s pevným názorem. Ovšem, že budeš podporovat primitivní výjevy nějakého přisprostlýho nýmanda, to bych od tebe nečekal. Já si ještě pamatuji, jaks to na mě zkusil s tím Speedem. Tak drž svou úroveň a nesestupuj do bahna.
8. 4. 2005 18:17
Re: Krtek dělá autoškolu - část II.
Tak tohle, to ti, Fany, nevyšlo vůbec. Když tak se trochu víc osměl, nauč se ještě pár písmen a napiš trochu složitější větu. Že bys tady všem vysvětlil, jak jsi to myslel, jesli tedy něco někdy vůbec myslíš.
8. 4. 2005 17:38
Re: Krtek dělá autoškolu - část II.
Tebe nezastaví ani krtek s kulometem To, že Mates ocenil Ty Timesy, to oceňuji i já Na jodlování už pracuju