Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros se podílí na významném výročí společnosti Behn Getränke GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Mercedes-Benz nabízí těžké nákladní automobily modelové řady Actros v široké paletě provedení a právě vozidla pro distribuční dopravu mají důležité místo ve službách rodinného podniku Behn Getränke GmbH.

Restaurace a kavárny na východním pobřeží na severu Šlesvicka-Holštýnska se nejen v horkých letních dnech spoléhají na společnost Behn Getränke GmbH. Nápoje dodávané touto rodinnou firmou jsou v regionu tradicí, vždyť byla založena před 125 lety.

Na počátku své historie zásoboval malý rodinný podnik v roce 1892 pivem dělníky, pracující na stavbě Kielského průplavu, spojujícího Severní moře s Baltem. Tehdy sloužil k přepravě koňský povoz. V první polovině dvacátého století začala společnost využívat služeb automobilů a posledních 60 let pak používá vozidla značky Mercedes-Benz.

V současné době tvoří flotilu nákladních automobilů společnosti Behn Getränke GmbH výhradně vozidla s třícípou hvězdou ve znaku, která slouží k dopravě nápojů z produkce tohoto rodinného podniku k zákazníkům.

Výjimečnou pozici ve vozovém parku firmy má sedm nových vozidel Mercedes-Benz Actros 2530 s konfigurací podvozku 6x2, z nichž jeden připomíná historii společnosti Behn Getränke GmbH prostřednictvím svého barevného provedení a především loga na přídi i bocích, odkazujícího na 125 let od jejího založení.  

Služeb flotily nákladních vozidel tradičního rodinného podniku využívá v prázdninové oblasti u Baltského moře více než 1000 firem, mezi nimiž jsou vedle restaurací a kaváren i jídelny, supermarkety a nemocnice. Žádný z příjemců nápojů ovšem není dále než 60 km od jednoho ze sídel společnosti v Eckernförde a Flensburgu, protože vedení Behn Getränke GmbH si zakládá na spolehlivosti a rychlosti svých dodávek zboží.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme