Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Citaro: 300 autobusů pro Singapur

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Daimler Buses dodá do jihovýchodní Asie 300 městských autobusů Mercedes-Benz Citaro.

Dopravní podnik SBS Transit v Singapuru, který provozuje větší část veřejné autobusové dopravy v této metropoli s pěti miliony obyvatel, objednal u Daimler Buses celkem 300 městských autobusů Mercedes-Benz Citaro. Jejich výrobu zajistil závod EvoBus v Mannheimu (dodavatelem segmentů rámů a podvozků je podnik EvoBus v Holýšově v České republice).

Do Singapuru zamířily nízkopodlažní autobusy Mercedes-Benz Citaro se dvěma dveřmi a délkou 12 metrů. Tuto konfiguraci SBS Transit zvolil pro pohodlnější nastupování i vystupování starších osob, lidí s tělesným omezením a vozíčkářů, pro něž mají autobusy rampu. V každém autobuse je 13 míst k sezení pro tuto skupinu osob.

Kvůli tropickému vlhkému klimatu v Singapuru jsou všechna vozidla vybavena klimatizací. Citara mají dále nainstalován kamerový systém v prostoru pro cestující i ve vnější oblasti kolem autobusu.

Všech 300 autobusů pro Singapur je vybaveno šestiválcovými vznětovými motory BlueTec, splňujícími emisní normu Euro 5.

SBS Transit provozuje v Singapuru s téměř 3.000 autobusy více než 250 linek. V Singapuru tak připadá 75 % veškerých služeb autobusové dopravy právě na SBS Transit. Do tohoto portfolia se řadí nabídka transferů, expresní i prémiové dopravy. V posledních pěti letech investovala společnost SBS Transit do obnovy svého vozového parku více než 850 milionů singapurských dolarů (470 milionů Euro), který je jedním z nejmladších v Asii.

Skupina Daimler Buses patří mezi hlavní výrobce autobusů a podvozků s přípustnou celkovou hmotností více než osm tun. V roce 2010 zaměstnávala celkem 17.134 pracovníků po celém světě a ve stejném roce bylo prodáno více než 39.100 autobusů. Spektrum výrobků pokrývá městskou, linkovou i zájezdovou dopravu a sahá od minibusů až k patrovým autobusům. Za prodej autobusů v Evropě odpovídá společnost EvoBus GmbH, stoprocentní dceřiná společnost firmy Daimler AG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pallas
2. 5. 2011 01:20
Dizajn
mohli by trochu popracovat na dizajne. Minimalne predne celo pamata devatdesiate roky.