Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLC brzy skončí, chystá se nové C Coupé

Diskuze (4)
Podle neoficiálních informací bude modelový rok 2010 posledním pro Mercedes-Benz CLC. Jako nástupce ve Stuttgartu připravují nové kupé třídy C.

Mercedes-Benz třídy CLC se prodává od roku 2008, ve skutečnosti ale tento model pochází z roku 2000. Tehdy se představil jako C Sportcoupé – třetí karosářská verze Mercedesu třídy C, která se stala přímým konkurentem BMW řady 3 Compact.

V roce 2004 podstoupilo C Sportcoupé (stejně jako celá třída C) lehký facelift. Po představení nové generace třídy C v roce 2007 byla produkce malého kupé přesunuta do Brazílie a o rok později následoval velký facelift. U této příležitosti se sjednotil vzhled s novým designovým směrem Mercedesu a model se přejmenoval na třídu CLC.

Výroba CLC s dieselovými motory byla ukončena už letos na jaře, třída CLC jako taková by měla opustit výrobní program do jara příštího roku. V nabídce Mercedesu se tak udrží téměř přesně tři roky. Uvolněná výrobní kapacita v Brazílii bude využita pro řadu nákladních aut Actros.

Ve Stuttgartu ale už chystají nástupce. Bude jím kupé třídy C, které se má představit příští rok společně s faceliftem sedanu a kombi. Výroba se vrátí do Německa, konkrétně do severoněmeckých Brém, kde dnes vzniká sedan a kombi třídy C a také terénní třída GLK.

Mercedes-Benz chce s tímto modelem vyrazit do boje s Audi a BMW v segmentu, kde zatím nechával německým konkurentům volné pole. Zatímco kupé třídy E (mimochodem, navzdory názvu, využívající také techniku třídy C) má spíše cestovní charakter, kupé třídy C bude menší a sportovnější.

Počítá se také s verzí AMG, která u třídy E v karoserii kupé chybí. Chystané C 63 AMG Coupé s novým dvakrát přeplňovaným 5,5 V8 bude těžkou váhou mezi sportovními kupé – se svými 400 kW bude mít o 69 kW víc než Audi RS5 a dokonce o 91 kW víc než současné BMW M3.

Doporučujeme
TEST Mercedes-Benz CLC 200 Kompressor – Celkem Levné Coupé (11/2008)

Diskuze (4)
Avatar - salamoon
6. 8. 2010 18:59
Nadherne auto
snad ho nedobabru ako e coupe... 8-s
Avatar - EricCartman
6. 8. 2010 15:15
Re: Jsem zvědav
a pokud to bude toto [odkaz] tak to by snad i šlo.
Avatar - EricCartman
6. 8. 2010 14:59
Jsem zvědav
Tak to už se těším na nové kupé. CLC a jeho předchůdce byl bohužel takový paskvil. Nic, co by se mercedesu nějak zvlášť povedlo.