Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV: Tohle bude MLC

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
BMW X6 si brzy po představení v roce 2008 získalo řadu fanoušků a hlavně zákazníků. Bylo tedy jen otázkou času, kdy s podobně koncipovaným strojem přijde i konkurence v čele s Mercedesem.

Concept Coupe SUV je název vozu, který byl dnes představen ředitelem Daimleru, Dieterem Zetsche. Veřejnost bude mít možnost prohlédnout si tuto variaci na SUV na blížícím se Pekingském autosalonu. Již nyní je jasné, že z konceptu vznikne sériový vůz s největší pravděpodobností označený jako MLC a dočkáme se jej v roce 2015.

Spřízněnost modelu ML s chystaným MLC je v zásadě velmi podobná vztahu mezi X5 a X6. Základem je klasické SUV, to však dostane splývavou záď připomínající kupé a další prvky, které mají z vozu udělat sportovnější, ovladatelnější a méně usedlou variaci. Automobil bude vyráběn ve Spojených státech po boku Mercedesu ML.

Samotný Mercedes říká, že koncept je velmi realistickým předobrazem sériového vozu a můžeme u něj očekávat výtečné dynamické jízdní vlastnosti. Stuttgartská automobilka tak objevuje segment se značným potenciálem a očekává, že jí MLC pomůže přilákat nové zákazníky. Pod kapotou můžeme očekávat klasickou paletu pohonných jednotek, tedy šestiválcové naftové i benzinové agregáty či hybridní model. Chybět rozhodně nebude ani dvakrát přeplňovaný zážehový osmiválec, který poputuje pod kapotu modelu MLC 63 AMG. Spekuluje se rovněž o příchodu extrémní verze MLC 65 AMG s dvanáctiválcovým motorem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
10. 4. 2014 08:56
Proč proboha?
Mercedes ma svůj osobitý, dle mého názoru velmi estetický styl. To, že bude kopírovat nejošklivější BMW je asi čirý obchodní kalkul, který se ale mercedesu nemusí vyplatit. Jinak nemám nic ani proti BMW, ve velké většině jsou to úžasná, krásná auta, která tu a tam negativně ovlivňují psychiku svých majitelů :-). Z X6 se mi špatně nedělá, jen mi připadá, že nereprezentuje ten skvělý mix top techniky a estetiky jako většina ostatních BMW. A pokud Mercedes skutečně postaví svoje "X6", bude to asi platit dvojnásob.
10. 4. 2014 06:57
Jau...
...vzhledem k tomu, že koncepty jsou vždy o něco přitažlivější než se dostanou pod ruku "costcutterům" je první pokus M-B proti X6 z mýho pohledu gól do vlastní branky.
Nikdy jsem se netajil tím, že se mi X6 líbí a na tom se dosud nic nezměnilo.
Možná markanty BMW sednou podobnýmu typu karoserie lépe, protože základní linie odlišný nejsou.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 4. 2014 02:44
Re: Kam to spěje?
:-)
10. 4. 2014 01:12
Kam to spěje?
Tam, kam ty nemůžeš. Smiř se s tím...
10. 4. 2014 00:53
Re: Neverím ...
No budú, aj keď sériový kus bude podľa môjho názoru vyzerať o čosi lepšie. U mercedesu by som sa miesta nad hlavou až tak nebál, v porovnaní s novou X6 je strecha nad zadnými pasažiermi o niečo vyššie. Auto ale tym pádom pôsobí oproti X6 dosť mohutnejšie (v kombinácii s o niečo väčšími rozmermi).