Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLK přijde na trh v září 2008

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Malý Mercedes do lehkého terénu se nebude pravděpodobně jmenovat MLK, ale GLK. Vládu BMW X3 by měl přerušit až za více než rok, světová premiéra bude na začátku roku 2008 (Detroit nebo Ženeva), studii by Mercedes mohl ukázat již na podzim.

Informace o příchodu malého terénního Mercedesu potvrdila automobilka na nedávné tiskové prezentaci v Kitzbühelu. Asi 4,5 m dlouhý model - rival BMW X3, bude mít pohon všech kol 4Matic a podvozkové komponenty vypůjčené z nové generace třídy C.

Pro americký trh, kde je polovina produkce ve třídě SUV prodána s pohonem jedná nápravy, bude v nabídce také verze s poháněnými zadními koly. Ve spojení se vznětovým čtyřválcem v GLK 220 CDI tak půjde zřejmě o zajímavý nástroj jak přesvědčit Američany a evropské komisaře o minimálním vlivu SUV na životní prostředí.

Zákazníci, kteří budou chtít vyrazit do terénu by měli mít na paměti, že ani GLK s pohonem všech kol nemá klasické uzávěrky diferenciálů a musí se v krizových situacích spoléhat na elektronické řízení přenosu hnacích sil.

Připraveno bude časem také pokročilé čištění výfukových plynů turbodieselů Bluetec a hybridní pohon.

Ondřej Láník
Diskuze (10)