Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Vito: Dvě nové verze

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz rozšiřuje nabídku modelové řady Vito o dvě nové verze pro přepravu osob.

Nejmenší užitkový model v nabídce značky Mercedes-Benz prodělal v loňském roce modernizaci, která se projevila na technice i designu. Letos automobilka rozšiřuje nabídku verzí o Vito Shuttle a Vito Crew.

Obě nové verze jsou k dispozici s přeplňovaným vznětovým čtyřválcem OM 651 DE22LA s výkony 70 kW (95 k) a 100 kW (136 k). Vito Shuttle bude nabízeno i s výkonem 120 kW (163 k).

Vito Shuttle uvádí Mercedes-Benz jako ideální velkokapacitní taxi nebo vůz pro hotely a letiště, který kombinuje komfortní a zároveň praktický interiér s velkorysým prostorem. Tento model má být ideální pro profesionální využití na krátké i dlouhé vzdálenosti.

Interiér s kompletním obložením stěn a čalouněním stropu dělá z užitkového vozu praktické MPV se třemi řadami sedadel. V první a druhé řadě je po dvou samostatných sedadlech a ve třetí řadě jsou sedadla tři. Všechna sedadla mají stavitelný sklon opěradla, které je možné překlopit i dopředu a vytvořit stolek. Zadní sedadla jsou stejně jako přední vybavena tříbodovými bezpečnostními pásy a úchyty Isofix.

Součástí standardní výbavy Vito Shuttle je automatická klimatizace TEMPMATIC a litá kola. Stejně jako ostatní varianty modelu Vito je i verze Shuttle nabízena ve třech délkách karoserie – 4763 mm, 5008 mm a 5238 mm. Ceny modelu Vito Shuttle začínají na 30.180 Euro bez DPH (zhruba 740.000,- Kč).

Vito Crew je rovněž osobní verzí užitkového modelu, ale je určeno především pro přepravu dělníků a řemeslníků, jimž bude vyhovovat robustní a praktické provedení interiéru. V zadním prostoru pro cestující je dřevěná podlaha a dvě třímístné lavice. Za nimi je prostor pro náklad, v němž jsou rozmístěny kotevní body pro jeho upevnění.

Bezpečnostní výbava pro Vito Crew zahrnuje ESP, ASR i stabilizaci přívěsu. V nabídce jsou dvě délký karoserie - 4763 mm a 5008 mm. Ceny této verze začínají na 21.290 Euro bez DPH (okolo 520.000,- Kč).

Jake.auto.cz: Mercedes-Benz Vito (přehled článků)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)